Hátvédünk sérüléséből felépülve már ugyanazokat a feladatokat végzi, mint csapattársai.

A koronavírus-járvány már hetek óta alaposan felborítja a tervezett menetrendet: április 11-én eredetileg Diósgyőrben léptünk volna pályára, e helyett már a negyedik mérkőzések nélkül zajló hét végére érünk. Az elmúlt hetekben már olvashattak arról, hogy telnek Barczi Dávid, Eduvie Ikoba és Eric McWoods, Demjén Patrik, valamint Bedi Bence mindennapjai, Victor Moore erőnléti edző az egyéni tréningekről, Domiter Eszter fizioterapeuta a korábbi sérültek állapotáról nyilatkozott honlapunkon, valamint interjút készítettünk az Olaszországban kölcsönben futballozó Horváth Krisztoferrel és a ZTE-ben nevelkedett, Angliában játszó Csóka Dániellel is.

Hátvédünk, Szépe János az összes játékosunkhoz hasonlóan otthon edz, de ő nem Magyarország területén. Szépe szlovákiai magyar (Szlovákiában nincs lehetőség kettős állampolgárságra, így bár játékosunk folyékonyan beszél magyarul, szlovák állampolgár), így a határzár ellenére visszatérhetett a Felvidékre.

- Jelenleg Szlovákiában, Nádszegen vagyok 14 napos hatósági karanténban – mondta, amikor megkerestük. – A törvény szerint miután belépek az ország területére, két hétig nem hagyhatom el a házat, de szerencsére teljesen egészséges vagyok. Így elég egyhangúak a napjaim, természetesen az erőnléti edzőtől kapott feladatokat napról napra elvégzem. Családi házunk van nagy kerttel, az udvarra kimehetek, ahol a kutyámmal játszok nagyokat.

Nádszeg mintegy 3800 lakosú település, 15 kilométerre Dunaszerdahelytől. A közeli erdők és füves területek ideális mozgási lehetőséget jelentenének, ha nem lenne a kötelező karantén. Szépe egyébként úgy látja, közvetlen lakókörnyezetében betartják az előírásokat.

- Követem a magyar és a szlovák híreket egyaránt. A szlovák intézkedések szigorúbbak, úgy látom, itt jobban megállt az élet, mint Magyarországon. Kijárási korlátozás van érvényben Szlovákiában is, és bár kevesebb a regisztrált fertőzött, kötelező a maszk viselése. A labdarúgással kapcsolatban a bizonytalanság viszont itt is ugyanolyan nagy, mint Magyarországon.

Adódik a kérdés, hogy a jelenlegi korlátozások (személyforgalomban nem magyar állampolgárok nem léphetnek be az ország területére) mellett hogy tudna visszatérne védőnk Zalaegerszegre.

- Bár magyar állampolgárságom nincs, magyarországi lakcímem van, és azzal visszaengednek. A karantén 14 napja hétfő éjfélkor jár le, úgyhogy ha szükség lenne rá, kedden már vissza is tudnék utazni Zalaegerszegre.

Szépe a kényszerszünet előtti hetekben rendre a kezdőcsapatunkban kapott helyet, majd Debrecenben sérülés miatt kellett idejekorán lecserélni.

- Egy hétig Zalaegerszegen jártam kezelésre, majd egy hétig csak futhattam, de most már ugyanazokat a feladatokat végzem, mint a többiek. Bár a kényszerpihenő a felépülésemre jó volt, nagy kár, hogy pont most szakadt félbe az idény, hiszen a csapat jó formába lendült, és én is beverekedtem magam a kezdőbe.

Egyelőre rengeteg a kérdőjel a bajnokság folytatásával kapcsolatban, és bár természetesen az egészség az első, a játékosoknak már nagyon hiányzik az edzés és a játék.

- Hiányzik a mozgás, a megszokott életem, nagyon szeretnék újra a pályán lenni, de persze ki kell várni, hogy alakul a járványügyi helyzet. Azért szeretném, ha befejeződne a bajnokság, hogy a pályán tudjuk bebizonyítani, hogy igenis bent tudunk maradni és a ZTE-nek az NB I-ben van a helye.