Középpályásunknak kettős érzései vannak a kényszerpihenővel kapcsolatban, és bízik benne, hogy nem lóg majd sokáig a levegőben a folytatás kérdése.

Az elmúlt napokban nem történt változás a magyar és nemzetközi fociéletben, így csapatunknál sem: játékosaink továbbra is a szakmai stáb iránymutatása alapján, egyénileg készülnek a folytatásra. Így tesz Barczi Dávid is, aki telefonon nyilatkozott honlapunknak.

- Kettős érzés van bennem, ilyen helyzetben még nem voltunk: kényszerszünet van, de ez nem olyan, mint a nyári pihenő, tehát nem engedhetjük el magunkat, így edzünk, de ez mégsem olyan, mint amikor csapatszinten zajlanak a tréningek – mondta középpályásunk, amikor jelenlegi érzéseiről és mindennapjairól kérdeztük. – Egyáltalán nem álltunk le, az első naptól kezdve próbáljuk a fizikai állapotunkat szinten tartani. Futunk, a lehetőségekhez mérten próbálunk labdás feladatokat is csinálni, de meccsek nélkül nem az igazi, azt semmi nem tudja pótolni. A foci az életünk, hiányzik a játék. Nehéz kérdés, hogy meddig és milyen szinten lehet tartani az edzettségi állapotot, de az biztos, hogy hosszútávon a monoton futás nem pótolhatja a csapatszintű edzéseket.

A csapat tagjai a kialakult helyzet ellenére tartják a kapcsolatot egymással és a stábbal egyaránt.

- Victor Moore erőnléti edzővel egyeztetünk, küldjük a képeket, adatokat az elvégzett feladatokról, és persze a csapat tagjaival is majdnem minden nap beszélünk telefonon vagy az interneten keresztül. Azért furcsa ez a helyzet, mert itt vagyok Budapesten, sok barátom szintén itt van a városban, mégsem tudjuk a kapcsolatokat a szokásos módon ápolni, ennek ellenére azért nem hanyagoljuk el egymást. Pozitívum, hogy több időt tölthetek a kutyáimmal, a nagyobbik a futó feladatoknál is hű társam.

Dávidnak különösen óvatosnak kell lennie jelenleg, hiszen asztmásként a fokozottan veszélyeztetettek közé tartozik.

- Eleinte arra gondoltam, hogy edzett sportoló vagyok, így kevésbé érhet baj, de azóta hallottuk a rossz híreket, hogy egészséges emberek is megbetegedtek, vagy sajnos meg is haltak. Ez engem is jobban elgondolkoztatott és felhívta a figyelmemet, hogy nagyon óvatosnak kell lennem. Nem rettegek és félek, de hordom az ajánlott maszkot, sokszor mosok kezet és figyelek a higiéniára. Ezt ajánlom nem csak az asztmásoknak, hanem mindenkinek, figyeljünk magunkra és egymásra is ebben a nehéz időben.

Szélsőnk hozzátette, nem ül éjjel-nappal a tévé képernyője vagy számítógépe előtt, de naprakészen követi a híreket. Mellette pedig edz, és várja a fejleményeket a bajnoksággal kapcsolatban.

- Nagyon nehéz kérdés, hogy mi lesz a folytatással, az viszont biztos, hogy nekünk kifejezetten rosszkor jött ez a kényszerpihenő. Több forgatókönyvről is olvashattunk hazai és nemzetközi szinten egyaránt, jönnek az érvek és az ellenérvek. Egyelőre várakozó állásponton vagyunk, de bízom benne, hogy nem fog nagyon sokáig a levegőben lógni a folytatás kérdése. Nem tudom megmondani, mi lenne a legjobb megoldás, az viszont biztos, hogy nagyon hiányzik a játék.