Amerikai légiósainkkal beszélgettünk arról, hogy telnek mindennapjaik a bajnoki kényszerpihenő alatt.

Már közel két hete egyéni edzésterv alapján készülnek játékosaink, a kialakult helyzet pedig különösen nehéz a tengerentúlról érkezett labdarúgók esetében. Csapatunkban két amerikai futballista, Eduvie Ikoba és Eric McWoods szerepel, velük beszélgettünk arról, hogy telnek a napjaik.

- Magyarországon vagyok a barátnőmmel (Szabó Fanni válogatott kosárlabdázóval, aki jelenleg a Pécs játékosa – a szerk.) – kezdte Eduvie Ikoba. – Az otthonmaradás nem egyszerű nekünk sem, de mindig kitalálunk olyan dolgokat, amikkel elfoglaljuk magunkat. Az elsődleges prioritás az, hogy tartsam a fizikai kondíciómat, végzem azokat a feladatokat, amiket Victor Moore erőnléti edzőtől kaptunk. Furcsa így, hogy nem találkozunk személyesen a csapattársaimmal, de többükkel videochatben is beszélgetünk, valamint napi szinten váltunk üzeneteket. Mindenki becsületesen végzi a kapott feladatokat, így biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni a szezon folytatására.

Csatárunkat arról is kérdeztük, mivel tölti a szabadidejét.

- Szerencsés vagyok, hogy a barátnőmmel tölthetem az időm nagyrészét. Náluk befejezték a szezont a női kosárlabda NB I-ben, de ő is szeretné formában tartani magát, így csinálja velem azokat a feladatokat, amiket kapok a ZTE-től, ezen kívül kitalálunk más elfoglaltságokat, hogy szórakozzunk. Az edzéseken kívül gyakran kosárlabdázunk, filmeket nézünk vagy tanulunk. A barátnőm magyarul is tanít engem, szeretnék meglepetést okozni a csapattársaimnak ezen a téren is, amikor újra találkozunk majd.

Eduvie Ikoba egy videót is küldött nekünk, megosztva pár másodpercet mindennapjaiból:

Eric McWoods Ikobához hasonlóan Magyarországon maradt, de mivel Amerikát sem kíméli a koronavírus-járvány, nem került egyszerű helyzetbe.

- Az amerikai követségről szóltak, hogy a külföldön élő amerikaiak lehetőleg menjenek haza, de ez nagyon nehéz döntés, hiszen az USA-ban jelenleg sokkal rosszabb a helyzet, mint Magyarországon, mintegy százezer fertőzöttről tudnak, az én városomat pedig 30 napra vesztegzár alá helyezték – mondta Eric McWoods. – Szóval aki hazatér, nem nagyon tud kimozdulni utána, ezért inkább Zalaegerszegen maradtam. Bonyolult szituáció, de egyelőre itt várom meg a fejleményeket, bízom benne, hogy a közeljövőben nem romlik a helyzet.

Eközben természetesen ő is végzi az edzői stábtól kapott feladatokat.

- Folyamatosan edzek és szinten tartom magamat fizikailag, amennyire csak lehet. Csapattársammal, Fanos Katelarisszal szoktunk közösen gyakorlatokat végezni a szabadban, és rendszeresen egyeztetek Victor Moore-ral is az edzéstervvel kapcsolatban. A szabadidőmben olvasok, játszok a PlayStationömmel, telefonon beszélek a barátaimmal, csapattársaimmal és a családommal, valamint filmeket nézek. Bízom benne, hogy javul a helyzet, és minél előbb újra edzhetünk és játszhatunk majd, hiszen a foci az életünk, hiányzik nekünk.

Eric McWoods egyik edzéséről küldött videót nekünk: