Molnár Balázs szerint a fejlődés lassulhat, de komoly visszaesésre az utánpótlásban nem kell számítani.

Az elmúlt héten felnőtt csapatunknál újrakezdődtek a kiscsoportos edzések, az utánpótlás játékosok viszont továbbra is otthon, egyénileg készülnek a folytatásra. Arról, hogy jelen körülmények között hogy folyik a munka az akadémián, Molnár Balázs utánpótlás szakágvezetőt kérdeztük. Mindenek előtt a legfontosabb információ, hogy mind az összes utánpótlás játékos, mind az akadémiai edzői stáb minden tagja egészséges.

- Ahogy a felnőtt csapatunk, mi is gyorsan, már a március 15-i hétvégén leálltunk a csoportos edzésekkel, azóta otthoni tréningekkel tartják formában magukat játékosaink. Az edzőink heti rendszerességgel küldik a feladatokat a játékosoknak, amit ők becsülettel el is végeznek. A felszabaduló időben az edzőkollégák értékeléseket készítenek, illetve önértékeléseket is kérnek a futballistáktól.

- Mekkora a különbség a kisebb-nagyobb korosztályoknál?

- Szerencsére mindegyik korosztállyal napi kapcsolatot tudnak tartani az edzők. A nagyobbak elméleti feladatokat is kapnak, de a kisebbeknél is nagyon jól működik az a rendszer, hogy a feladat elvégzéséről az edzők felvételt kérnek vissza, nagyon szorgalmasan küldik a gyerekekek ezeket a videókat is.

- Milyen hatással lehet a fiatalok fejlődésére a jelenlegi helyzet?

- Véleményem szerint az utánpótlásban komoly visszaesésről nem beszélhetünk majd, de a fiatalok fejlődése lelassulhat. Fontos, hogy labdáznak is, a labdaérintések száma sokat számít, így nem esnek ki annyira a formából. A nagyobbaknál nagyobb jelentőségű az erőnlét is, az ő munkájukat természetesen a fitneszedzőink segítik.

Molnár Balázs hozzátette, nem igazán lát esélyt arra, hogy a 2019/20-as utánpótlás bajnokságok folytatódjanak, így már a nyári felkészülési program összeállításán is dolgoznak kollégáival.