Legelőbb május végén folytatódhat a bajnokság, ami előtt három hét csapatszintű edzésre lesz lehetőség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség péntek délutáni közleménye szerint "amennyiben a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor".

Azaz legelőbb május végén, legkésőbb június 13-án folytatódhat a bajnokság, és amint arról múlt kedden már beszámoltunk, Csányi Sándor elnök megválasztása után elmondta, amennyiben nem sikerülne befejezni a szezont, nem eshetnénk ki játék nélkül (ebben az esetben vagy nem lenne sem kieső, sem feljutó, vagy a két feljutóval 14 csapatosra bővítenék az NB I létszámát a 2020/21-es idényre).

A folytatással kapcsolatos pontos dátum megismerésééig is folytatódnak a kiscsoportos edzések csapatunknál. Két hete kedden tartotta az első ilyen foglalkozást Márton Gábor vezetőedző és stábja, a hétvégi szünet után pedig mától csütörtökig ismét napi egy edzéssel készülnek a fiúk.

Az edzéseken az erőnléti gyakorlatok mellett nagy szerepük van a labdás feladatoknak is (utóbbiakra alig volt lehetőségük a labdarúgóknak az egyéni edzések idején), és majd a bajnokság folytatását megelőző három hétben lesz lehetőség a hagyományos, csapatszintű edzésekre, ahol a taktikára is nagyobb hangsúly helyeződhet majd.