Tízgólos támadónk szerint nagy lökést adhat egy kaposvári győzelem.

- 10 góloddal a második helyen állsz az NB I góllövőlistáján, a kényszerszünet előtte te és a csapat is jó formának örvendett. Lehet ott folytatni, ahol abbahagytuk?

- Ezen vagyunk, de az tény, hogy rosszkor jött a szünet, hiszen előtte elkaptuk a fonalat. Én azonban hiszek abban, hogy a sérüléseket leszámítva jól sikerült a "minifelkészülésünk", és nem látszik majd meg ez a bő két hónapos szünet az eredményességünkön.

- Lanzafame mindössze egy góllal vezet előtted a góllövőlistán. Mennyire lebeg a szemed előtt a gólkirályi cím?

- Egyértelműen motivál, már csak azért is, mert ha sikerül gólokat rúgnom, azzal a csapat eredményességét is segítem. Az elsődleges cél a csapat sikeres szereplése és az, hogy a biztos bennmaradás mielőbb meglegyen, de e mellett egyéni célom, hogy gólkirály akarok lenni! Ez egy nagy lehetőség, amit szeretnék kihasználni és bekerülni ezzel a klub történelmébe.

- Ez a 10 gól azt is jelenti, hogy vezeted a házi góllövőlistát, e mellett nyári érkezésed óta gyakorlatilag folyamatosan alapember vagy. Elégedett vagy az eddigi, zalaegerszegi időszakoddal?

- Azért jöttem, hogy segítsek a csapatnak, valamint újra gólokat lőjek és gólpasszokat adjak, szerintem nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt mondhatom, hogy elég jól állok ebben a tekintetben, de remélem, hogy a gólok és gólpasszok száma még gyarapodni fog. Feljutó csapatként az elsődleges cél a bennmaradás volt, itt nyilván abban bíztunk, hogy a bajnokság hajrájában ez már nem lesz kérdés, de úgy érzem, lehetnénk sokkal előrébb is. Több meccsben maradtak benne győzelmek, ha azok máshogy alakulnak, akkor az egész helyzet más lenne, annak viszont örülök, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen ha nyerünk a riválisok ellen, akkor el tudjuk érni a bennmaradást. Ezen kívül a bravúrok lehetőségéről sem mondunk le, hiszen korábban is bizonyítottuk, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.

- 76 napnyi tétmeccsszünet után lépünk pályára pénteken Kaposváron. Ez mennyire látszódhat meg, nem csak rajtunk, hanem általánosságban a mérkőzéseken?

- Biztosan látszódni fog, a két kupameccsből és a Fradi pótolt bajnokijából kiindulva, ott is látszott a kihagyás az erőnlét terén is. Minden csapatnak nagy feladat, hogy hogy és milyen gyorsan tud visszarázódni a bajnokságba. A felkészülésből szerintem a rövid idő alatt kihoztuk a maximumot, de a tétmeccsek mindig mások.

- A felkészülési mérkőzések mennyit segítettek?

- Jó volt újra valódi mérkőzést játszani, hiszen egy találkozót nem lehet edzéseken teljesen modellezni. Sokat cserélhettünk, a vezetőedző több felállásban is kipróbálhatta a csapatot, valamint ízelítőt kaphattunk abból, hogy milyen hangulata lesz a bajnoki mérkőzéseknek.

- A zárt kapus mérkőzések nagy hátrányt jelenthetnek számunkra.

- Igen, sorozatosan nézők nélkül játszani nem lesz könnyű, főleg, hogy Zalaegerszegen a hazai mérkőzéseinkre mindig sokan látogatnak ki, és idegenbe is szép számban kísértek el minket a drukkerek, elég csak a nyári, kaposvári győzelmünket említeni. Ez mentálisan nem egyszerű dolog, hiányozni fognak a szurkolók, de nem tehetünk mást, alkalmazkodnunk kell ehhez a helyzethez.

- Folyamatosan tesztelnek benneteket, illetve a járvány is lecsengőben van. Nincs bennetek semmi tartás vagy félelem a pályán a vírussal kapcsolatban?

- Személyesen bennem nincs, egyrészt azért, mert nem csak minket, hanem a stábtagokat és az ellenfeleinket is rendszeresen tesztelik, így gyorsan kiszűrhető lenne, ha valaki megfertőződött volna, de szerencsére nálunk és más csapatoknál sem mutattak pozitív eredményt a tesztek.

- Pénteken annak a Kaposvárnak az otthonában kezdjük meg az utolsó nyolc fordulót, akiket a szezonban eddig kétszer, kapott gól nélkül győztünk le, Te is szereztél gólt ellenük. Milyen meccsre számíthatunk most?

- A Kaposvár eléggé le van szakadva, így abba a kategóriába tartozik, amely csapat ellen mindenképpen be kell húznunk a három pontot ahhoz, hogy már most el tudjunk lépni a kiesőzónából. Az nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy ez lesz az újrakezdés utáni első bajnokink, ezúttal nekünk lesz nagyobb vesztenivalónk, úgy kell hozzáállnunk a meccshez, hogy lehetőleg szép játékkal, de bármi áron győzzünk.

- Lelkileg nagyon lendíthet a csapatunk, ha a vonal fölé kerülünk?

- Igen, egy nagy lökést adhat, ha győzelemmel kezdünk és ha bennmaradó helyre kerülünk, de örök igazság, hogy az utolsó forduló után kell a vonal felett lenni. Olyan szempontból viszont fontos lenne, hogy ha már bennmaradó helyen leszünk, tényleg csak a saját kezünkben lesz a sorsunk.

- Bízhatunk abban, hogy már az utolsó forduló(k) előtt eldől bebiztosíthatjuk az NB I-es tagságunkat?

- Voltam már olyan helyzetben, hogy az utolsó fordulóban dőlt el a csapatom sorsa, és nyernünk kellett az utolsó meccsünkön a bennmaradáshoz, szerencsére sikerült, amiből góllal és két gólpasszal tudtam kivenni a részem. De erről szívesen lemondanék, abban bízom, hogy az utolsó két fordulóban már nem kell izgulnunk a bennmaradás miatt.

- És a végén már a gólkirályi cím bebiztosítására koncentrálhatnál...

- Az lenne a hab a tortán. Legyen így!