Hat nappal az újrakezdés előtt a Rákóczinak kétszer is betaláló csatárunkkal beszélgettünk.

Eduvie Ikoba számára a Kaposvár mint ellenfél csak jót jelenthet: csatárunk augusztusban, első ZTE-mezben lejátszott bajnokiján csereként beállva gyakorlatilag az első labdaérintéséből betalált, decemberben, hazai pályán pedig a meccs 38. másodpercében lőtt gólt. Adódik a kérdés: a kedvenc ellenfele a somogyi együttes?

- Mindig jó emlékeim lesznek a Kaposvár elleni mérkőzésekről, hiszen profi pályafutásom első gólját ellenük szereztem 2019 nyarán, erre egész életemben emlékezni fogok. Ahogy a decemberire is büszke vagyok, hiszen nagyon fontos volt, hogy hazai pályán megnyerjük azt a találkozót, és az első perces gólom megadta ennek az alapját. Véletlen egybeesés is lehet, hogy a Kaposvár ellen kétszer is kijött a lépés, de ettől függetlenül a kellemes ellenfelek között tartom számon őket.

Már csak hat nap van hátra a bajnokság folytatásáig, ahol Ikoba szerint mindennél fontosabb a jó rajt.

- A legfontosabb, hogy három pontot szerezzünk a jövő pénteki folytatáskor, amivel már a tabellán is előreléphetünk. Természetesen utána is kellenek a jó eredmények és a győzelmek, de pozitívum, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, a közvetlen riválisaink ellen vívhatjuk ki a bennmaradást. Azt nem számolgatom, hogy hány pontra lesz szükségünk ehhez, ahogy a saját góljaim számát sem méregetem a csapattársaiméhoz, inkább arra koncentrálok, hogy minden meccset megnyerjünk.

Ikoba, aki kisebb sérülése után már edzhet, célként az első osztályban maradást és azt fogalmazta meg, hogy minél több góllal és hasznos játékkal segítse a csapatot a hátralevő fordulókban. Hiszen mint mondja, jól érzi magát Zalaegerszegen, kedvesek az emberek és jól kijön a csapattársakkal is - szívesen játszana jövőre is az NB I-ben, ZTE-mezben.

Ikoba gólja az augusztusi bajnokin:

Ikoba első perces találata decemberben: