Tajti bombagólt lőtt, Zsóri duplázott, de a zöld-fehérekkel nem tudtuk felvenni a versenyt

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a bajnokcsapat otthonába, a Groupama Arénába látogattunk.

A kezdeti percekben a Ferencváros dominanciája érvényesült a pályán, hamar beszorultunk a kapunk elé. A hetedik percben Tokmac erős lövése volt az első komolyabb helyzet, amit Demjén még ki tudott piszkálni, a szögletből azonban Vécsei fejelt kapura, a labda viszont végül Bediről pattant be, így hamar megszerezték a hazaiak a vezetést. (1-0)


A gól után csapatunk felébredt, többször is közel kerültünk ellenfelünk kapujához, komoly lehetőség viszont nem alakult ki.
Szép lassan ezután visszaszerezte a kezdeményezést a Fradi, a meccs színterévé ismét a mi 16-osunk környéke vált. A 21. percben Pászka kapott nagyon jó labdát, amivel be tudott húzni a kapunk elé, Demjén pedig vetődve már csak a támadó lábát érte el, így a játékvezető a 11-esre mutatott, Tokmac pedig értékesítette is azt. (2-0)


A 24. percben Huszti bedobásából Bedi fejelt kapura. Ez volt az első veszélyes helyzetünk, Dibusz azonban fogta.


Rá három percre a hazaiak jó helyről végezhettek szabadrúgást, Pászka ívelt középre, Botka pedig jól érkezett, és befejelte a zöld-fehérek harmadik gólját. (3-0)


A 34. percben Meshack tudott kapura törni, jó 60 méteren keresztül sprintelt a labdával, védője mellett azonban már csak a kapufát találta el.


Négy perccel később Pászka készítette le szépen a játékszert Tokmacnak, aki gyönyörűen bombázta a keresztléc alá a labdát, Demjén bravúros védésének köszönhetően viszont elkerültük az újabb gólt.


A 42. percben Mocsi találta meg Bedit egy remek labdával, aki a hosszú alsó sarkot célozta meg, Dibusznak kellett nagyot vetődnie, hogy hárítani tudjon.


Az első félidő utolsó perceiben felbátorodtunk, próbáltunk szépítő gólt szerezni még ebben a játékrészben, a ferencvárosiak azonban stabil védekezéssel ezt megakadályozták, így három gólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe.


A második félidőt jobban kezdtük, mint az előzőt, próbáltunk visszajönni a meccsbe. Az 52. percben Zsórit ugratta ki Bedi gyönyörűen, aki megpróbált kapura törni, azonban éppen a 16-os előtt felbuktatták, így jó helyről végezhettünk szabadrúgást. Tajti vállalta a feladatot, és mesterien tekerte Dibusz kapujába a játékszert, így megszerezte csapatunk első gólját a mérkőzésen. (3-1)


A 65. percben Zsóri tört kapura, Mmaee pedig a 16-oson belül már csak szabálytalanul tudta megállítani, így büntetőt végezhettünk. Zsóri kapta a lehetőséget, és élt is vele, így egy gólra zárkóztunk fel. (3-2)


A 78. percben Tokmac kapott egy jó labdát, majd visszahúzta Bolinak, aki tisztán lőhetett, és ismét kettőre növelte a gólok közti különbséget. (4-2)


A 87. percben ismét fölzárkóztunk, Bedi passzolt Spoljaricnak, aki Zsórit választotta, ő pedig szemben a kapussal nem hibázott, és megszerezte második gólját a meccsen. (4-3)


A végső reményt aztán Marin vette el tőlünk, a hosszabítás 4. percében egy szép szóló után vágta be a hazaiak ötödik találatát, beállítva ezzel a végeredményt, így otthon tartotta a bajnok csapat a három pontot.

 

Edzői értékelés: 

Molnár Balázs: Sajnos az első félidei játékban azt hoztuk, amit az elmúlt hetekben, nagyon könnyű gólokkal ajándékoztuk meg a Ferencvárost. A második félidő tekintetében viszont le a kalappal a csapat előtt, a hozzáállás és a játék is rendben volt és megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak. Azt kell kiderítenünk, hogy miért csak a második félidőben tudtunk így futballozni.

Összeállítások

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Mmaee, Civic, Auzqui (55' Zubkov), Vécsei, Esiti (69' Besic), Loncar (55' Marin), Pászka - Tokmac (81' Sigér), Boli (81' Redzic)

ZTE FC: Demjén - Mocsi (74' Spoljaric), Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi - Sankovic (46' Halilovic), Posztobányi - Huszti (74' Lesjak), Tajti (88' Papp L.), Meshack - Zsóri (88' Szalay)