U10, U11

Legújabb sorozatunkban áttekintjük utánpótlásunk egész éves teljesítményét, az éppen adott korosztály edzői gárdájának segítségével.

 

ZTE U10 féléves értékelő:

Felkészülés és az első tapasztalatok:

Nyár közepén kezdtük meg a munkát, kicsit előbb a megszokottól. A csapatot már többnyire ismertem, hiszen az alsó szekcióban együtt edzünk egy pályán, ami azért is előnyös, hogy így megismerhetjük a játékosokat a másik korosztályokban is. Srácokkal gyorsan megtaláltuk a közös hangot, ami megadta a kezdő lendületet a folytatásra és közös munkára. A játékosok a nyári nagy melegben is lelkesen jártak edzésre és edzőmeccsekre.

Edzések tapasztalatai:

Minden edzés felejthetetlen volt a srácokkal, odafigyelnek és koncentráltak, maximalisták, tudják mit akarnak már most és még csak 9 évesek. Ezért is tudtunk jól haladni a szakmai felkészülésben. Számomra az a másfél óra, maximális feltöltődést jelentett, öröm együtt edzeni a srácokkal.

Versenyrendszer:

A régiós kiemelt tornán megmutathattuk magunkat, olyan országosan is elismert akadémiákkal (Puskás, Győr, Videoton, Pécs, Illés) szemben, akiknek sokkal nagyobb a merítési lehetőségük. Minden torna egy állomás, ahol mindenki játszik mindenkivel. Kereteket tekintve elmondhatjuk, hogy a legnagyobb létszámmal talán mi dolgozunk és a srácoknak így is meg tudjuk adni a játék lehetőséget, akik hétről-hétre élnek is a lehetőséggel. Eredményeket tekintve, az összes tornát összesítve a Vidivel holtversenyben az élen járunk, ami szerintem óriási dolog.

Gyengeségek:

Igazából komoly gyengeségeket nem tudnék megemlíteni, talán a pályán való kommunikáció, amiben mindenképpen fejlődni kell a jövőben.

Erősségek:

Nagyon jó egyveleget alkot a csapat mind támadó, mind védekező típusú játékosból arányaiban rendbe vagyunk. Rendkívül jó szellemiségű csapatról beszélünk, ami nagyon fontos, hogy a srácok segítik egymást a pályán és edzésen is egyaránt. Több olyan játékos van a keretben, aki gyors és dinamikus, valamint rendelkezik olyan képességekkel, ami a különbséget jelentheti (pozitív)a kiélezett mérkőzéseken.

Jövő félév:

Tavaszi szezonban megyünk tovább előre és azon leszünk, hogy szakmailag még több tudást adjunk át ennek a rendkívül tehetséges korosztálynak.

 

 

ZTE U11 féléves értékelő:

Felkészülés, és az első tapasztalatok:

Július közepén kezdtük a közös munkát a srácokkal. Igazából sokat láttam már őket játszani, túl nagy meglepetést nem okoztak nekem. A nyári szünet sok gyereknél meghatározza azt, hogy mennyit jár edzésre. Szerencsére mindig sokan tudtunk készülni, és az edzőmérkőzéseken is nagy létszámmal voltunk jelen. Nagyon vártam ezt az évet, mert egy rendkívül tehetséges korosztályt vehettem át a kollégáimtól.

Az edzések tapasztalatai:

Élmény minden edzés velük. A figyelem és a befogadókészség rendkívül magas szinten van a csapat nagy részénél, így az edzések tartalmi minősége is folyamatosan változhat. Már az őszi szezon közben el tudtunk kezdeni készülni a pályaméret váltásra, nemcsak a keddi 8-8 játékkal, hanem az edzésgyakorlatok változtatásával is. Ez nagy segítséget jelenthet a következő évben az edzőnek.

Versenyrendszer:

A régiós kiemelt egy nagyszerű lehetőség, tele remek csapatokkal (Illés Akadémia, Puskás akadémia, Pécs, Győr, Videoton). Nem dolgozik senki sem ekkora kerettel, mint mi. A többi egyesület ugyanazt a 8-10 játékost szerepelteti minden tornán, mi viszont lehetőséget adtunk arra, hogy mindenki kellő játékidőben bizonyíthassa azt, hogy helye van a keretben. Emiatt a szereplésünk is változó volt, de a mérkőzések eredményei alapján látható, hogy nincs jobb csapat nálunk ezen a tornán.

Gyengeségek:

Olyanról, hogy csapat gyengeség, nem tudok beszélni. Ami gondot okozhat, hogy kevés a védekező típusú játékos, és nem látok kimondott vezért közöttük, de a lehetőség sok srácban benne van etéren. Apróbb hiányosság néhány játékosnál jelentkezik, le kell küzdeni őket, és akkor még szebb jövő előtt áll ez az amúgy is tehetséges brigád.

Erősségek:

A csapatnak nagyon sok erőssége van. A legjobb az, hogy nincs széthúzás, nincsenek viták, a gyerekek elfogadják egymást. Van komoly sebesség néhány emberben, kevés a lassú gyerek. Sok jó támadó van a csapatban, más-más erényekkel. A csapatjáték repertoárja emiatt nagyon bő. Kombinatív és egyéni játékban is kiemelkedőek, letámadásnál és kontránál is eredményesek. Vannak nagyon jó kognitív képességgel megáldott srácok, akik jól ismerik fel az adódó lehetőségeket. Labdás technikában átlagos és annál magasabb szinten vannak.

Jövő félév:

A tavaszi szezon a 8-8 játékról fog szólni kiemelten. Az edzésgyakorlatok is ahhoz a létszámhoz igazodnak. Biztos vagyok abban, hogy az előkészítő szekció egy remek csapatot ad nyáron a versenyző korosztályoknak.