Nehéz feladatot kellett megoldania vasárnap a ZTE labdarúgóinak, ugyanis a győzelem kényszerével kellett pályára lépniük.

Bár a csapat nyolc forduló után jó pozíciót foglalt el a táblázaton, a hazai szereplésünk eddig nem elégítette ki a közvéleményt. 
Köztudott viszont, hogy egy nagy célokért küzdő gárdánál elengedhetetlen követelmény a pályaválasztóként való kimagasló szereplés. 
A Dorog igazi idegenbeli specialistának számít, hiszen a mieinkhez hasonlóan, már háromszor nyert vendégként. A piros-feketék igazolták jó hírüket, alaposan megnehezítették Babatiék dolgát, jól szervezték meg védekezésüket, leszűkítették a területet, védőik kiválóan  fejeltek, jól alkalmazták a megelőző szereléseket. 
Ennek a harcmodornak sokáig nem találtuk meg az ellenszerét.

A találkozónak három  fordulópontja  is  volt: 
Az első félidőt végül sikerült előnnyel zárni, szünet után villámgyorsan egyenlített a Dorog, az egyenlítés után pedig a ZTE perceken belül visszavette  a vezetést, amit már is adott ki  a kezéből.
Nem állítjuk, hogy parádésan játszott volna csapatunk, bár a második félidő már mozgalmasabbra sikerült. Jelen helyzetben azonban a megszerzett három pontnak felbecsülhetetlen értéke van, ennek birtokában nyugodtan készülhetünk a három nap múlva esedékes, Soroksár elleni mérkőzésre.