Dorog város labdarúgó csapata a magyar futball csodája, büszkesége!
A 104 éves klub 24 esztendőt töltött az élvonalban, 46 esztendőt a másodosztályban, labdarúgásunk eredményességi listáján a 20. helyet foglalja el. 
 

Az Aranycsapat kezdő tizenegyében kettő, bővebb keretében három dorogi labdarúgó is szerepelt, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Ilku István személyében.  Az akkori nagyközségi gárda közel két évtizedet játszott az első osztályban megszakítás nélkül,  remek színvonalú bajnokságok meghatározó csapataként. Öt alkalommal  lettek a vidék legjobbjai, egy ízben MNK döntőt játszottak. 

Az Aranycsapat tagjain kívül, a leghíresebb  dorogi labdarúgók: Karába, Prohászka,  Szuromi, Szűcs, Monostori, Kékesi, Andrusch, Szabó, Füle, Orosz, olimpián, EB és VB mérkőzéseken, nemzetközi kupatalálkozókon, válogatott mérkőzések sokaságán öregbítették a Dorogi AC, illetve a Dorogi Bányász jó hírét, nevét. 

A bányászok piros-fekete mezét viselte egy időben a Zalaegerszegen is jól ismert Major Ferenc is. Az egyesület remeklése egybeesett a hazai szénbányászat fénykorával. A rendszerváltás, a többi bányászcsapathoz hasonlóan nehéz évek kezdetét jelentette Dorogon is, több ízben a teljes összeomlás rémképe is fenyegetett.  Összefogással és az önkormányzat hathatós támogatásával azonban  úrrá tudtak lenni a problémákon, s a Dorog FC csapata 2016-ban ismét elfoglalta az őt megillető helyét a magyar labdarúgás második vonalában.

A mai Dorog legrutinosabb és legismertebb játékosa Sitku Illés, a negyvenéves csatár egyszeres válogatott, 177 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 55 gólt lőtt az első osztályban.
A dorogiak jelenlegi keretében vannak egykori ZTE játékosok is, hiszen hosszabb-rövidebb ideig kék fehérben játszott Városi Viktor, Paudits Patrik és Fodor Ákos is.

Vasárnapi ellenfelünk a tabella 9. helyét foglalja el, három ponttal gyűjtött kevesebbet csapatunknál, eddig négy győzelem, ugyanennyi vereség és egy döntetlen áll a neve mellett.

Hajrá ZTE!