Vasárnap ismét hazai környezetben lép pályára csapatunk, s bár könnyű mérkőzés nincs, a Dorog elleni összecsapás egyértelműen a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik.


 

Különösen igaz ez a megállapítás, ha tekintetbe vesszük, hogy az elmúlt két mérkőzésen négy pontot vesztett a csapat, a soron következő két összecsapást pedig a másodosztályú mezőny krémjéhez tartozó együttesek (Soroksár, Gyirmót) ellen kell megvívni.

A vasárnapi mérkőzés eredménye tehát kiemelkedően fontos, annál is inkább, mert a pontvesztések dacára a ZTE FC jelenleg is csak két pontnyi távolságban áll a feljutó helyezéstől, s annyi teljes biztonsággal kijelenthető, hogy az idén nincs kiemelkedő tudású csapat a mezőnyben, a feljutás esélye tehát reális és valós.

Ami a keretet illeti, Vojnovic sajnos hosszú ideig hiányozni fog, Kiss Máté és Szépe továbbra is sérült, bemutatkozhat viszont hazai közönség előtt is a nemrégiben igazolt Barczi Dávid.
A Dorog ellen egyébként imponáló az egerszegiek mérlege, a két csapat története során 18-szor találkozott tétmérkőzésen, ezen meccseken 11 ZTE győzelem, 5 döntetlen és mindössze két dorogi siker született.
Még egyértelműbb a kép, ha csupán a legújabbkori, másodosztályú összecsapásokat vizsgáljuk. 

Az NB II-ben 14 mérkőzésen 7 ZTE-sikert, 5 döntetlent és 2 dorogi diadalt jegyezhettünk fel, hazai pályán pedig hibátlan csapatunk mérlege, 7 mérkőzésből hetet nyertünk, a vendégek mindeddig pontot sem szereztek Zalaegerszegen!
Vasárnap tehát egyetlen eredmény elfogadható minden ZTE-szimpatizáns számára, a három bajnoki pont megszerzése.

A mérkőzés – melyet a Zalasport egyenesben közvetít - 17 órakor kezdődik a ZTE Arénában.
Hajrá ZTE!