A hétvégén gólt fejelő játékosunk szerint egyértelműen erősödött télen a csapat. Interjú.

- Két győzelemmel kezdtétek a tavaszt, így önbizalomból biztosan nem volt hiány a Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt. Hogy készültetek a vasárnapi bajnokira?

- Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, ugyanis a Nyíregyháza a tavaszi két mérkőzésén hat gólt szerzett, és legutóbb magabiztosan győzte le a Ceglédet - kezdte honlapunknak adott interjúját Bedi Bence, első hétvégi találatunk szerzője. - Ennek tudatában kezdtük meg a hetet, kielemeztük a játékukat, megnéztük az erősségeiket, illetve a gyengeségeiket, és taktikailag ez alapján készültünk fel a hétvégi mérkőzésre. Hazai pályán egyértelmű cél volt a három pont megszerzése, amelyet sikeresen abszolvált a csapat.

- Te juttattad vezetéshez a csapatot egy fejesgóllal, amit ráadásul egy másik fejesed előzött meg. Ezek szerint mostantól ezen a téren is számíthatunk a góljaidra?

- Úgy gondolom, sikerült e téren sokat fejlődnöm, hiszen ebben a szezonban ez volt a harmadik gólom, melyet fejjel szereztem. A mérkőzés előtti napokban sokat gyakoroltuk a támadó fejeseket, és ennek meg is lett az eredménye. Kiss Máté nagyon jól adta be mindkét szögletet, az elsőnél még menteni tudott a kapus, a másodiknál szerencsére már nem tudott ő sem védeni. Remélem a hátralevő mérkőzéseken sikerül további gólokkal segíteni a csapatot.

- Az első félidőben, főleg a második gól után voltak időszakok, amikor kifejezetten látványosan játszott a csapat. Mondhatjuk, hogy játékban is sikerült előrelépni és folyamatosan fejlődtök?

- Igen, már az őszi szezon vége fele is látható volt a fejlődés, melynek köszönhetően sokkal több gólhelyzetet tudtunk kialakítani (gondolok itt a Siófok elleni mérkőzésre). Az új játékosok érkezésével pedig szerintem még jobban sikerült előrelépni a játék színvonalát illetően, és remélhetőleg meccsről meccsre tovább tudunk fejlődni.

- A mezőnyben egyedüli csapatként három győzelemmel kezdtétek a tavaszt, azonos pontszámmal álltok a listavezető Gyirmóttal. Hogy érzed, egyértelműen erősödött télen a csapat?

- Ősszel is erős volt a keret, de a tavaszi három győzelem tekintetében kijelenthető, hogy a téli átigazolási időszak után egyértelműen erősödött a csapat. Olyan játékosok érkeztek, akik segítségével elérhetjük a végső célunkat, a feljutást.

- Vasárnap Kaposvárra, a harmadik helyezett otthonába látogattok. A feljutás szempontjából döntő mérkőzés következik?

- Mondhatjuk, hogy a tavasz egyik legfontosabb mérkőzése áll előttünk, hiszen a feljutásra esélyes riválisunkhoz látogatunk. Ezen a hétvégén is szeretnénk megszerezni a három pontot, amellyel hatalmas lépést tennénk a feljutás felé.