Vezetőedzőnket a Kaposvár elleni bajnoki előtt kérdeztük.

- A Nyíregyháza ellen egy újabb lépést tett a csapat a feljutás felé, így tavasszal már háromból három győzelemnél járnak. A Győr, a Békéscsaba és a Nyíregyháza elleni sikerek közül melyiket érezte a legnehezebbnek, ezáltal a legértékesebbnek?

- Nem igazán tudnék különbséget tenni a három győzelem között, a célunk elérése érdekében minden pontra nagy szükségünk van, így mindhárom siker nagyon értékes. Ha valamelyiket mégis ki kéne emelnem, akkor a Győr ellenit mondanám, ugyanis ott az utolsó pillanatban szereztük meg a három pontot érő gólt - kezdte honlapunknak adott interjúját Dobos Barna vezetőedző.

- Bedi Bence például remek fejesgóllal vette ki a részét a hétvégi győzelemből, és azt nyilatkozta honlapunknak, hogy sokat gyakorolták ezt edzésen, aminek meg is lett az eredménye. A vezetőedző is visszalátja a hétvégi mérkőzéseken a hét közben gyakoroltakat?

- Természetesen az edzéseken gyakoroljuk azokat, amikben jók vagyunk és azokat is, amikben még fejlődnünk kell, ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Vannak olyan elemek, amikből sikerül gólokat szereznünk, mint a hétvégi Bedi-fejes, de olyanok is, amelyeknek a begyakorlására még több időre van szükségünk. Hiszek benne, hogy az ilyen szituációkat megéri edzéseken külön gyakorolni, mert többségében eredményes tud lenni belőlük a csapat.

- Vasárnap rangadó következik Kaposváron. Milyen mérkőzésre számít?

- Még tizennégy meccsünk van hátra az idényből, számomra az a legfontosabb, hogy ezeken annyi pontot szerezzünk, ami elegendő a feljutáshoz, de persze nem mindegy az sem, hogy a megfelelő pontszámot mikor gyűjtjük össze, szeretnénk, ha ez minél hamarabb megtörténne. Tudjuk, hogy hétvégi ellenfelünk jó csapat, amit az eredményei is bizonyítanak, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot.

- Sokan a feljutás szempontjából döntő jelentőségűnek titulálják a kaposvári meccset, hiszen győzelem esetén hat ponttal elléphetnénk a harmadik helyezettől...

- Ezt nézhetjük többféleképpen is. Olyan szempontból mondhatjuk döntő jelentőségűnek, hogy ha nyerünk, olyan előnybe kerülhetünk a Kaposvárral szemben, amit lehet, hogy már nem fognak tudni behozni. A hat pont már egy jelentősebb előny lenne, de ha azt nézzük, hogy utána még mindig lesz 13 forduló, eldőlni nem fog a feljutás. Azt nem mondanám tehát, hogy minden eldől vasárnap, de az biztos, hogy szeretnénk visszavágni a Kaposvárnak: ősszel nem tudtunk pontot szerezni ellenük, idegenben győztek le minket, most nekünk kell bizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk idegenben legyőzni őket. Erre igenis képes a csapat.

- A héten volt-e bármi különleges a felkészülésben, próbálta-e kifejezetten tüzelni a csapatot?

- Szerencsére egyik mérkőzésre sem kell különösebben tüzelni a csapatot, sőt, inkább nyugtatni kell a fiúkat. Erre a meccsre is úgy készültünk, mint bármelyik másikra, a bevált heti programunk alapján. A célunk az, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, a saját játékunkat szeretnénk játszani, és ebből eredményesnek lenni.