Hatpontos mérkőzésen tehetünk óriási lépést a feljutás felé.

Igazi hatpontos mérkőzés vár a tavaszi idényt háromból három győzelemmel kezdő csapatunkra: vasárnap 18 órától a Kaposvár otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank NB II 25. fordulójában.

A héten tulajdonosváltáson átesett ellenfelünk a bajnokságban két győzelemmel (Mosonmagyaróvár, Cegléd) és egy vereséggel (Budaörs) kezdte a bajnokság 2019-es szakaszát, a héten azonban a Budaörs ellen a Magyar Kupában is kikaptak 2-1-re, így hátrányból várják a visszavágót. Waltner Róbert együttesét azonban hiba lenne leírni: a 2018/19-es szezonban mindössze háromszor kaptak ki, újoncként a harmadik helyen állnak, három ponttal a ZTE mögött. Ráadásul vezetőedzőjük zalaegerszegi kötődését nem kell hangsúlyozni: a mellett, hogy tagja volt 2002-es bajnokcsapatunknak, néhány éve utánpótlásedzőként is dolgozott akadémiánkon.

– Mindenre szívesen emlékszem vissza az ott töltött időszakból - kezdte Waltner Róbert a sonline.hu-nak. - Nagy részben a Zalaegerszegnek köszönhetem, hogy most az vagyok, aki. Csak a legjobbakat tudom mondani erről az együttesről, ami mindig a szívem csücske marad. Imádom a várost, a csapatot, szeretem az ott élő embereket és tisztelem a klubot. Azonban most a Kaposvár sikeréért dolgozom és félre kell tennem az érzelmeket, bár ez nehéz lesz. Ha választhatnék, akkor azt kívánnám, hogy nyerjük meg a bajnokságot, a ZTE pedig jusson fel az NB I-be, mert ezzel ők is elérnék a céljukat. Mindig a legjobbakat kívánom a Zetének, de ezen a meccsen mi akarunk nyerni.

Természetesen csapatunk is győzelmi szándékkal látogat Kaposvárra.

- Még tizennégy meccsünk van hátra az idényből, számomra az a legfontosabb, hogy ezeken annyi pontot szerezzünk, ami elegendő a feljutáshoz, de persze nem mindegy az sem, hogy a megfelelő pontszámot mikor gyűjtjük össze, szeretnénk, ha ez minél hamarabb megtörténne. Tudjuk, hogy hétvégi ellenfelünk jó csapat, amit az eredményei is bizonyítanak, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot - fogalmazta meg várakozásait honlapunknak Dobos Barna vezetőedző. - Azt nem mondanám, hogy minden eldől vasárnap, de az biztos, hogy szeretnénk visszavágni a Kaposvárnak: ősszel nem tudtunk pontot szerezni ellenük, idegenben győztek le minket, most nekünk kell bizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk idegenben legyőzni őket. Erre igenis képes a csapat.

Győzelmünkkel óriási lépést tehetne csapatunk a feljutás felé, hiszen hat ponttal megelőzhetnénk riválisunkat. Egy hete gólt fejelő játékosunk, Bedi Bence is tisztában van a találkozó tétjével.

- Mondhatjuk, hogy a tavasz egyik legfontosabb mérkőzése áll előttünk, hiszen a feljutásra esélyes riválisunkhoz látogatunk. Ezen a hétvégén is szeretnénk megszerezni a három pontot, amellyel hatalmas lépést tennénk a feljutás felé - mondta Bedi.

Kívánjuk, hogy így legyen, és vasárnap este nyolc óra magasságában ZTE-sikerről számolhassunk be szurkolóinknak. Bízunk benne, hogy minél többen elkísérik a fiúkat Kaposvárra, és szurkolásukkal hozzásegítik a csapatot az újabb sikerhez. A meccsről azonban azok sem maradnak le, akik nem tudnak ellátogatni Somogy megyébe, az M4 Sport ugyanis élőben közvetíti az összecsapást. Hajrá, ZTE!