SOROKSÁR SC - ZTE FC 1:4 (1:2)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Takács (Bornemissza, Kormányos II.)
SOROKSÁR SC: Steer – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Bor – Huszák, Derekas (Tamási, 73.) – Albert Á. (Lőrinczy, 46.), Orosz, Kundrák – Pál A. (Lakatos, 61.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
ZTE FC: Zöldesi – Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Hudák, Bedi (Kiss M., 43.) – Babati, Barczi (Horváth K., 70.), Madarász – Gajdos (Balázs Zs., 18.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Kundrák (38.), illetve Gajdos (15.), Bedi (28.), Balázs (73.), Hudák (89.)
Sárga lap: Derekas (54.), Gyömbér (68.), illetve Madarász (44.), Gergényi (48.)

Kezdés után azonnal támadólag lépett fel csapatunk. 
15. perc:  Egymás után három szögletet is elvégezhettek a kék-fehérek a bal oldalról. 
Barczi beívelésénél Steer kapus és a védők egymást zavarták, a labda Gajdos elé került, aki élt a lehetőséggel, közelről a hálóba lőtt, 0:1!

18. perc: A gól után nem sokkal Gajdos egy ütközést követően megsérült, Balázs állt be a helyére.
28. perc: Növelte előnyét a ZTE, Babati bal oldali szabadrúgása után a remek ütemben felugró Bedi mintegy tíz méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb alsó sarkába, 0:2!
38. perc: Sorozatban öt sarokrúgást végezhettek el a hazaiak, az ötödik szögletet Ádám ívelte be a bal oldalról, Kundrák pedig a védőket megelőzve, szépen csúsztatott fejjel a kapuba, 1:2!
43. perc: Újabb kényszerű csere, s ismét egy fontos láncszem esett ki, a második gólunkat szerző Bedi sérült meg, őt a frissen felépült Kiss M. váltotta.
58. perc: Huszák veszélyeztette Zöldesi kapuját. 
63. perc: Hatalmas zápor  zúdult a pályára, a talaj csúszóssá vált. Ezt kihasználva, Derekas távolról lőtt, Zöldesi ütötte a léc fölé ütötte a labdát.
73. perc: Ismét kétgólosra előnyben a ZTE! Babati lövése a jobb kapufáról kipattant és a kapu előtt elguruló labdát az érkező Balázs a hálóba lőtte, 1:3!
89. perc: Fölényessé vált a ZTE győzelme. Hudák nem túl erős, középre tartó lövését Steer kapus bevédte, 1:4!

A ZTE FC gárdája a mai napon ellenfelét és a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta. Minden tekintetben rászolgált idei negyedik idegenbeli győzelmére.
 

MESTERMÉRLEG

Dobos Barna: – Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, igaz nekünk mindegyik rendkívüli jelentőségű, ami normális hiszen komoly céljaink vannak. Bár az eredmény volt a legfontosabb, időnként a játékban is már azt kaptam vissza a játékosoktól, amit mindig is látni szeretnék. Különösen örülök, hogy négy gólt szereztünk. A feszített tempónak sajnos áldozatai is vannak már. Bedi sérülése nem komoly, de Gajdosra az első diagnózis szerint hosszabb kihagyás vár, amit nagyon sajnálok, mert bombaformában volt. Szerencsére a keret elég mély, így tudunk rotálni. Külön öröm, hogy Kiss Máté is felépült.

Lipcsei Péter: – A múltkor rosszkor jött a bajnoki szünet, most viszont szükségünk lesz két szabad hétre. Sorozatban negyedik vereségünket szenvedtük el, vagyis valami megtört a csapatnál. Katasztrófális teljesítményt nyújtottunk, nem is gödörben, sokkal inkább szakadékban vagyunk.