Az aranysárga - fekete színekben pompázó Soroksári SC fiatal egyesület.

Jogelődjét, a Soroksári TE-t 1999-ben alakították, ebben az évben Budapest II. osztályú bajnokságában indult, egy esztendő múltán viszont már harmadosztályú gárda lett, Soroksár-Csepel néven.
A soroksáriak 2005-től három esztendeig a kétcsoportos NB II keleti, majd nyugati csoportjában szerepeltek, 2014 tavaszán harmadosztályú bajnokként vívták ki az egycsoportos másodosztályban való szereplés jogát.

A szurkolók által Soriként biztatott csapatot „kisfradinak” is szokták nevezni, hiszen az évek során számos volt zöld-fehér labdarúgó is szerepelt Soroksáron, az egyesület vezetői pedig szintén ezer szállal kötődnek a legnépszerűbb magyar klubhoz.

Az ügyvezető igazgató Dragoner Attila, a csapat edzője pedig Lipcsei Péter, aki az évek során jó futballt játszó, szimpatikus és eredményes gárdát alakított ki.
A Soroksári SC a másodosztályban minden esztendőben az első tíz hely valamelyikét szerezte meg, a 2016/2017-es bajnokságban sokáig reális esélye volt az első osztályba jutásra, ám végül negyedik helyen végzett.