Egyre közelebb ér együttesünk a bajnoki címhez, erre a múltban a NB II-ben még nem volt példa Zalaegerszegen.

A jelenleg zajló idényben remeklő csapatunk fordulóról fordulóra közelebb ér nem csak a feljutáshoz, hanem azon belül a bajnoki cím megszerzéséhez is. A második helyezett, múlt vasárnap legyőzött Gyirmóttal szembeni hétpontos előny már jelentős, és a tavaszi eredményeink alapján nincs ok a kételkedésre: hazai pályán százszázalékosak a fiúk a ZTE Arénában, és idegenben is mindössze öt pontot vesztettünk el. A tavaszi tabellát figyelve óriási a különbség csapatunk és a szintén a fejutásért küzdő Gyirmót-Kaposvár duó között, hiszen míg mi az elmúlt tíz fordulót figyelembe véve is az élen állunk, ők a 8., illetve a 11. helyet foglalják el ezen a speciális tabellán.

Minden bizonnyal minden szurkolónk emlékszik a 2002-es, NB I-es bajnoki címre, viszont talán kevesen tudják, hogy az NB II-ben egy idei aranyéremmel történelmi sikert érhetünk el: a ZTE FC még sosem nyert bajnokságot a másodosztályban. Minden osztályt figyelembe véve ez lenne klubunk negyedik aranyérme: elsőként 1934-ben a Nyugat-magyarországi Labdarúgó Szövetség II. osztályában, a szombathelyi csoportban végeztünk az élen. Ezt követően 1968-ban az NB II Nyugati csoportját nyertük meg, abban az időben azonban ez a harmadik vonalat jelentette, és az NB I B-be jutottunk fel. Végezetül jön mind közül a legszebb, a 17 éve, 2002-ben megnyert élvonalbeli aranyérem, ezt követheti a 2019-es, NB II-es bajnoki cím.

Ha az elmúlt NB I-be jutásokat nézzük, 1994-ben, 1991-ben és 1972-ben egyaránt második hellyel "váltottuk meg jegyünket" a legjobbak közé, a mindenkori NB II-ből, illetve az azóta már megszüntetett NB I B-ből.

Hét forduló és hét pont - ezek most a kulcsszavak csapatunknál, és ha Dobos Barna fiai az eddigi lendületben száguldanak tovább, akkor az utolsó hazai, Monor elleni meccsünkön már biztosan bajnoki címet ünnepelhetünk majd - először a NB II-ben!