Az újabb hazai sikerrel tovább növeltük előnyünket a második és a harmadik helyezettel szemben egyaránt.

Devecseri Szilárd, Babati Benjamin és a hosszabb ideje sérült Aljosa Vojnovic nélkül, de aktívan kezdte listavezető csapatunk a nyolcadik helyezett Kazincbarcika elleni bajnokit. A 2. percben Barczi passza után Bobál máris nagy helyzetbe került, de az asszisztens lest jelzett, majd a 8. percben Grumic lövését védte Somodi kapus. A 11. minutumban Grumic kapott jó labdát, de őt is lesen állították meg.

A 30. percben veszélyeztettek először a vendégek: egy kapu előtti kavarodás után Szabó Lucas pörgetett a jobb oldali kapufa mellé. Ezt követően azonban a mi perceink következtek: Farkas Balázs 15 méterről nagy erővel lőtt meg egy kipattanó labdát, Somodi lábbal védett nagyot, két percre rá pedig Barczi emelése hagyta el centikkel a felső léc felett a játékteret. A következő támadásnál ismét szélsőnk próbálkozott, de beleléptek lövésébe. A játékrész zárásaként Bedi kapott jó labdát a bal oldalon, lövése az egyik vendégvédőről pattant szögletre.

Fordulás után is a mieink kezdeményeztek, többször eljutottunk a vendégek tizenhatosáig, csak az utolsó passzok hiányoztak. Az 58. percben aztán Zöldesi mutatott be bravúrt: Tóth László hozta magát nagy helyzetbe, de kapusunk mentett.

Dobos Barna kettős cserével próbált frissíteni, és jött is a ZTE-gól: Kiss Máté jobb oldali szabadrúgása után Lesjak érkezett és fejelt a léc alá a 72. percben (1-0)! Gyorsan meg is duplázhattuk volna előnyünket, Barczi ugyanis ziccerben ugrott ki, átemelte a kapust, azonban centikkel elvétette a kaput.

A hátralevő időben hiába próbált támadni a Barcika, stabilan védekeztünk, és megszereztük az újabb három pontot. A fiúk ma is nagyot küzdöttek, a sikerrel pedig továbbra is 100%-osak vagyunk hazai pályán 2019-ben. A fordulóban a Gyirmót döntetlent játszott, a Kaposvár pedig kikapott, így a másodikat már 9, a harmadikat pedig 13 ponttal előzzük a bajnoki táblázaton. Hajrá, ZTE!

ZTE FC - Kazincbarcika 1-0 (0-0)
ZTE FC: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Szépe, Bedi - Kocsis, Kiss M. - Barczi (Gajdos, 78.), Grumic, Farkas (Hudák, 61.) - Bobál (Novák, 61.)
Kazincbarcika: Somodi - Heil, Oltean (Palmes, 46.), Toma, Fótyik - Tóth L., Kanalas (Krausz, 38.), Belényesi, Kiss B., Mikló - Szabó L. (Ádám, 69.)
Gólszerző: Lesjak (72.)
Sárga lap: Bolla (79.) ill. Tóth L. (45+1.), Somodi (75.), Kiss B. (71.)
Piros lap: -