Remek második félidei játékunknak köszönhetően magabiztosan nyertünk a ZTE Arénában.

A hazai pályán idén százszázalékos csapatunk a Tiszakécske ellen ismét a három pont megszerzéséért lépett pályára. A mérkőzés előtt már tudtuk, hogy a Kaposvár döntetlent játszott a Monor vendégeként, így őket győzelmünk esetén biztosan pontszámban is megelőzhetjük.

A 9. percben Lesjak fejese jelentette az első veszélyt a vendégek kapujára, majd a 15. minutumban egy szabadrúgás után alakult ki kisebb lehetőség a kapunk előterében, de védőink tisztáztak.

A 18. percben gólt szerzett a Tiszakécske: Sváb 14 méterről, a kapufa érintésével lőtt látványos gólt kapunk bal oldalába (0-1). Szinte azonnal érkezett azonban a válasz ZTE-részről: Babati bal oldali szöglete után Lesjak fejelte a kapuba a labdát (1-1). Csapatunk az egyenlítés után ment előre az újabb gólért, amihez a 33. percben közel is jártunk: Bobál visszakészítése után Barczi lövését védte Molnár kapus.

A szünetet követően mintaszerűen kezdtük a második félidőt. Az 51. percben Babati vezette a labdát, majd 24 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba (2-1). Négy perccel később ismét Babati szerzett gólt: kezezés miatt jutottunk büntetőhöz, amit csapatkapitányunk magabiztosan értékesített (3-1).

Az 57. percben végleg eldöntöttük a meccset: Mintaszerű, gyakorlatilag egyérintőben végigvitt ZTE-akció végén Bedi adott be balról, a felpördülő labdát pedig Gajdos testtel továbbította a hálóba (4-1). A hátralevő időben is adódtak még gólszerzési lehetőségeink, de az eredmény már nem változott. Dobos Barna vezetőedző a sérülése után felépült Gergényi Bencét is becserélte, így ő is a pályán, majd a lefújás után a szurkolókkal ünnepelhette a győzelmet.

A fiúk harmadik hazai bajnokijukat is megnyerték idén hazai pályán, győzelmünkhöz - főleg remek második félidei játékunknak köszönhetően - nem férhetett kétség. A Kaposvárt két ponttal megelőztük, és a hajrában a Budafok ellen fordító (2-1) Gyirmóttal azonos pontszámmal a tabella második, feljutást érő helyén állunk. A mai küzdésre, harcos játékra mindenképp lehet alapozni a jövőben is, külön öröm, hogy ehhez látványos támadások és szép gólok társultak.

Szép volt fiúk, hajrá, ZTE! Folytatás szerdán, a Balmazújváros otthonában.

ZTE FC - Duna-Aszfalt Tiszakécske 4-1 (1-1)
ZTE FC: Zöldesi - Bolla, Devecseri, Lesjak, Bedi - Babati (Gergényi, 77.), Grumic (Kocsis, 65.), Kiss M., Barczi (Novák, 76.) - Gajdos, Bobál
Tiszakécske: Molnár M. - Sirokmán, Kardos, Csáki, Kocsis G., Polyák (Gréczi, 57.) - Tölgyesi, Szabó L., Puskás (MIhály, 54.), Sváb - Szabó D.
Gólszerzők: Lesjak (21.), Babati (51., 55.), Gajdos (57.) ill. Sváb (18.)
Sárga lap: Novák (82.), Kocsis (92.) ill. Mihály (75.)
Piros lap: -