Közel tíz év után győznénk le ismét bajnokin a lila-fehéreket.

Szombaton 17 órától a 78. ZTE-Újpest, Újpest-ZTE NB I-es mérkőzésen fogadjuk a lila-fehéreket a ZTE Arénában. A találkozóra pénztárainkban, a Kvártélyház jegyirodában és a meccsjegy.mlsz.hu-n is van lehetőség belépőt váltani, a kiemelt meccsekre vonatkozó áron. A találkozó kiemelt kockázatú besorolása miatt a jegyvásárlásnál személyes adatok (név, születési hely és idő) megadása szükséges. További szurkolói információk ide kattintva olvashatók.

A két csapat örökmérlege 17 zalaegerszegi, valamint 42 újpesti sikert mutat 18 döntetlen mellett. Ezek alapján jelentős az újpestiek múltbeli fölénye, ami a gólarányban is megmutatkozik (87:162, meccsenként átlagban 3,2 gól).

Jóval kiegyenlítettebb a hazai mérlegünk: 38 bajnoki, 11 ZTE-győzelem, 14 döntetlen és 13 vendégsiker. Az első hazai, Újpest elleni élvonalbeli meccsünkön 1972 őszén huszonkétezer néző előtt, Tóth József góljával múltuk felül 1-0-ra a lila-fehéreket. A legnagyobb zalaegerszegi győzelmünket 2008 februárjában arattuk ellenük, amikor 4-1-re nyertünk, legutóbb pedig 2010 őszén vertük meg az Újpestet, 2-1-re (góljainkat Pavicevic és Rajcomar szerezték).

A negyedik kerületiek közel nyolc év után látogatnak ismét bajnokin a ZTE Arénába: 2012 májusában 1-1-es döntetlenre végeztünk velük, csapatunkból Máté Péter talált be.

A 2012-es ZTE-Újpest meccs összefoglalója:

Idegenben 39 bajnokin csak hatszor sikerült nyernünk, bajnokcsapatunk azonban 2001-ben például 4:1-re nyert a Szusza Ferenc Stadionban. A két együttes idei szezonbeli, őszi mérkőzésén azonban nem született gól, a Fáy utcai Vasas-stadionban lejátszott találkozó 0-0-s döntetlent hozott.

Az őszi, Újpest elleni mérkőzésünk összefoglalója:

Együttesünkből Barczi Dávid és Nikola Mitrovic, valamint még utánpótláskorúként Stieber Zoltán futballozott korábban lila-fehérben, míg a másik oldalon jelenleg nincs volt ZTE-játékos.