Együttesünk a hosszabbításban lőtt góllal tette matematikailag is biztossá az NB I-be jutást.

Csapatunk ma abban a tudatban léphetett pályára a Cegléd otthonában rendezett hétközi bajnokin, hogy saját kezünkben van a sorsunk: ha nyerünk, biztosan bebiztosítjuk az NB I-be jutást!

A kezdeti tapogatózás után a hazaiak bizonyították, hogy nem tettek még le a bennmaradás kiharcolásáról: a 10. percben Fejes bal oldali beadása után Oldal talált közelről a kapunkba (1-0). A félidő derekán kicsivel túl Bolla állt közel az egyenlítéshez, de a tizenhatoson kívülről eleresztett lövése kevéssel elkerülte a jobb alsó sarkot.

A szünetben cserélt Dr. Dobos Barna, és pályára küldte az elmúlt hetekben sérülés miatt hiányzó Babati Benjamint. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye: az 53. percben Gergényi fejese még kipattant a hazaiak kapufájáról, az 55.-ben viszont egyenlítettünk: Babati ment le az alapvonalig a jobb oldalon, középre adása után Bobál lőtte a kapuba a labdát (1-1)!

A 61. minutumban Bedi lövése szállt el kevéssel a felső léc felett, majd a 73.-ban nagyon közel álltunk a vezetés megszerzéséhez: Babati lépett ki ziccerben, de Mursits nagyot védett, a kipattanónál pedig nem találta el a kaput szélsőnk.

A 90. percben megfogyatkoztak a hazaiak, ugyanis Kárász megkapta második sárga lapját, majd a 94. percben jött a csattanó: Lesjak mintegy 30 méterről szánta el magát lövésre, a labda egy hazai játékoson is megpattanva jutott a bal alsó sarokba (1-2)!

Ezzel eldőlt, hogy a ZTE FC 7 év, egész pontosan 2566 nap után bebiztosította feljutását a legjobbak közé. Óriási gratuláció jár ezért a vezetőknek, a szakmai stábnak, a játékosoknak, a szurkolóknak, és mindenkinek, aki hozzátett a nagy siker eléréséhez! Hajrá, ZTE!

Cegléd - ZTE FC 1-2 (1-0)
Cegléd: Mursits – Kárász, Preklet, Farkas Á., Fejes – Szilágyi (Lukács, 61.), G. Bíró (Varjas, 66.), Pallagi, Földi – Oldal (Csirmaz, 74.), Olasz
ZTE FC: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Kocsis, Bedi – Barczi (Hudák, 78.), Grumic, Farkas (Babati, 46.) – Bobál (Novák, 80.)
Gólszerzők: Oldal (10.) ill. Bobál (55.), Lesjak (80.)
Sárga lap: Kárász (44.) ill. Bolla (92.)
Piros lap: Kárász (90.)