Már 100%-os állapotban érzi magát védőnk, aki szerint az NB I listavezetője ellen is bizonyított a csapat.

Sérülése miatti hosszú kihagyása után az elmúlt hetekben már bajnoki mérkőzéseken is visszatért a pályára Gergényi Bence. Az ősszel védelmünk egyik legbiztosabb pontjának számító játékos a Tiszakécske elleni hazai 4-1-es siker, valamint a balmazújvárosi 0-0-s döntetlen alkalmával egyaránt a hajrában érkezett a pályára, Dorogon viszont Bolla Bendegúz sajnálatos sérülése után már a 31. percben be kellett állnia. Ezt követően stabilan jó teljesítménnyel segítette a csapatot, nem is kapott gólt a hátralevő 60 percben együttesünk.

- Már nagyon vártam a sérülésem után, hogy újra a csapattal készülhessek, ezt követően pedig természetesen azt is, hogy pályára lépjek - kezdte honlapunknak Gergényi Bence. - Az első két alkalommal mintegy tíz percet kaptam, Dorogon viszont már fél óra után be kellett állnom. Természetesen csereként is úgy készültem, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor százszázalékosan tudjak élni a bizalommal. A Dorog kellemetlen ellenfélnek bizonyult, a pályájukon nem volt egyszerű játszani, de szerencsére azon a meccsen is meg tudtuk szerezni a három pontot.

Mint ismeretes, múlt hétvégén az NB I-ben listavezető Ferencvárossal játszottunk színvonalas, 2-2-re végződő felkészülési mérkőzést. A tapasztalatokról kérdeztük védőnket.

- Úgy készültünk a Fradi ellen, hogy ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra, hiszen mi is az NB I-be készülünk, oda, ahol az FTC jelenleg az első helyen áll. Nem vallottunk szégyent ellenük sem, játékban is sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket, és gólokban sem volt hiány. 

Dobos Barna vezetőedző hétfői rádióinterjújában elmondta, az álma az, hogy a következő három mérkőzésen olyan előnyre tegyünk szert, amit szinte már lehetetlen behozni. Ennek Gergényi Bence is nagyon örülne, de tudja, hogy nem könnyű a feladat.

- Még kilenc bajnoki van előttünk, erős ellenfelek ellen, tehát egyelőre nem úgy tervezünk, hogy már félig az NB I-ben vagyunk, hanem meccsről meccsre nagyon keményen felkészülünk - folytatta. - Így most az a legfontosabb, hogy le tudjuk győzni a Soroksárt, és három ponttal a tarsolyban forduljunk a gyirmóti rangadóra, amelyen szintén a győzelem lesz a célunk.

A hétvégén az NB II egyik legjobb formában lévő csapata, a Soroksár látogat Zalaegerszegre, védőnk pedig azért küzd nap mint nap, hogy a kezdőcsapatba is visszakerülhessen.

- A hosszabb kihagyásom után úgy érzem, már 100%-os állapotban vagyok, sikerült behozni a fizikai lemaradásomat is. Nem kérdés, azért dolgozok, edzek, hogy visszaküzdjem magam a kezdőbe. Tisztában vagyok vele, hogy milyen erős a keretünk, így nem egyszerű bekerülni a kezdő tizenegybe, de azt hiszem, más célom nem is lehetne, mint hogy a pályán segítsem feljutáshoz a ZTE-t.