Csapatunk célja a Soroksár ellen is a győzelem, de a vendégek is ezért érkeznek Zalaegerszegre.

A Dorog elleni 2-1-es idegenbeli sikert követően két hét után lép ismét pályára csapatunk a Merkantil Bank NB II-ben. A Soroksár elleni, vasárnap 17 órakor kezdődő hazai bajnokit megelőzte azonban egy hete az NB I-ben listavezető FTC elleni, 2-2-re végződő felkészülési mérkőzés. Elsőként erről kérdeztük vezetőedzőnket.

„A Ferencváros elleni edzőmeccs egy fontos állomása volt a Soroksár elleni bajnokira való felkészülésnek – kezdte honlapunknak Dobos Barna. - Folyamatosan próbáljuk fejleszteni a támadójátékunkat, illetve a Fradi ellen értelemszerűen a védekezést is tudtuk gyakorolni.”

Előnyünk négy pont a tabella élén a Gyirmót, illetve a Kaposvár előtt. Minden adott tehát ahhoz, hogy a hangulat pozitív és optimista legyen.

„Az öltözői hangulat eddig is jó volt, ezúttal sincs másként – folytatta Dobos Barna. -  Arra koncentrálunk folyamatosan, hogy a mérkőzésekre minél jobban felkészüljünk, az egyéni teljesítmények jók legyenek, és akkor nem kell különösebben foglalkoznunk az ellenfelek meccseivel és a számolgatással. Minden találkozóra egy állomásként tekintünk, még van vissza kilenc forduló, sok pontra van szükségünk a feljutás eléréséhez. Nem téveszt meg minket a négypontos előny a tabella élén.”

A Soroksár a tavasz egyik legjobban teljesítő csapataként érkezik a ZTE Arénába, nem kérdés, hogy nehéz összecsapás vár a fiúkra.

„Természetesen kielemeztük az ellenfél játékát, de legfőképpen magunkkal foglalkozunk, a saját játékunkat akarjuk minél magasabb szintre emelni. Egy hétvégi győzelemmel ismét óriásit léphetünk előre, de tudjuk, hogy az ellenfél is a három pont megszerzéséért, de legrosszabb esetben is egy döntetlenért érkezik Zalaegerszegre. Egy ponttal szereztek kevesebbet a tavasz folyamán nálunk, tisztában vagyunk vele, hogy erős a keretük, de a célunk mindezek mellett a három pont begyűjtése.”

Vezetőedzőnk hozzátette: a válogatott szünet miatti szünetet jól tudták feltöltődésre és rehabilitációra fordítani. Ez különösen jól jött Bolla Bendegúz esetében, aki a héten már teljes értékű munkát végezhetett, így csak Babati Benjamin játéka kérdéses.

„A kimondott célunk az, hogy a feljutáshoz szükséges pontokat megszerezzük, illetve a legjobb esetben megnyerjük a bajnokságot – tért ki vezetőedzőnk arra a kérdésre, hogy megfogalmazódott-e célként a tavaszi, hazai 100%-os mérleg megtartása. - Pontokban gondolkozunk, illetve arra is koncentrálunk, hogy minél markánsabb legyen a játékunk. Az, hogy hol szerezzük meg a szükséges pontokat, másodlagos kérdés, de természetesen szeretnénk hazai pályán a szurkolóinknak bizonyítani. Most kell a gázra lépni és mindenkinek a lehető legjobban összefogni! A szurkolóknak, a játékosoknak, mindenkinek, hiszen nagyot léphetünk előre egy győzelemmel. Ez lebeg a szemem előtt."

Bízunk benne, hogy szurkolóink minél nagyobb számban látogatnak ki vasárnap délután a ZTE Arénába, és segítik buzdításukkal győzelemhez csapatunkat. Hajrá, ZTE!