Tiszakécske labdarúgásának története az ötvenes évektől kezdődően íródott.
A TVSE labdarúgói több mint három évtizeden keresztül szerepeltek a megyei bajnokságban. 
Az elmúlt évezred utolsó évtizedében aztán olyan siker-, majd kudarctörténetet mutattak  be, amilyet nem sokat találunk a magyar labdarúgás krónikájában.
Az 1991/92-es bajnokság volt a sikerszéria kezdete, a gárda ugyanis két év alatt jutott fel a megyei  bajnokságból a második vonalába, majd 1997 tavaszán - ekkor már Tiszakécskei Futball Club néven - kiharcolta az élvonalbeli tagságot is.
 

Az NB I-ben nem sikerült megvetnie a lábát a kék-fehér egyletnek, így egy év múltán ismét másodvonalbeli lett a gárda, 1999-ben pedig áthelyezte a működési jogát Ceglédre. 
A kétezres években tehát a nulláról kellett újjászervezni a kécskei labdarúgást,  ennek zászlóshajója a Duna Aszfalt KFT volt.  A cég hathatós támogatásával a 2016-ban még megyei bajnokságban szereplő labdarúgók mára az NB II-ig küzdötték fel magukat.
 

A ZTE FC és a Tiszakécske bajnoki mérkőzésen mindössze két alkalommal találkozott. 
1997 őszén az NB I-ben hazai pályán 6:0-ra győztük le az újonc gárdát, tavasszal viszont sikerült visszavágniuk a Bács-Kiskun megyeieknek, miután otthonukban 1:0 arányban diadalmaskodtak.