DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE–ZTE FC 1:2 (1:2)

Tiszakécske, 600 néző. Vezette: Pillók Ádám (Medovárszki János, Csatári Tibor)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Oláh M., Kardos N., Csáki, Polyák – Szabó D., Puskás (Juhász L.,72.), Kocsis G. (Ludánszki, 54.), Szabó L. (Károly, 63.), Tölgyesi – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István
ZTE FC: Zöldesi – Kónya, Lesják, Devecseri, Gergényi (Horváth K., a szünetben) – Madarász M., Kiss M., Bedi, Babati (Balázs Zs., 84.), Popin (Hudák, 61) – Gajdos. Vezetőedző: Nagy Tamás
Gólszerző: Bedi (0–1) a 13., Gergényi (öngól, 1–1) 32., Gajdos (1–2) a 40. percben

 

Kánikulai melegben, már a mérkőzés elején támadólag lépett fel a ZTE.  A 14. percben baloldali szögletrúgás után kapu előtti kavarodás alakult ki,  aminek végén Bedi megszerezte csapatunk számára a vezetést, 0:1!
Három perc múlva Babati beadását röviden mentették a védők, Kiss M. 17 méterről lőtt, Molnár bravúrral hárított.
A 25. percben a nagy kedvvel játszó Bedi lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A 30. percben váratlanul egyenlítettek a hazaiak, Puskás beadása a mentei akaró Gergényi lábáról úgy vánszorgott a hálóba, hogy az még Zöldesi kapus kezét is érte, 1:1!
A 40. percben  Madarász remekül ugratta ki a jobb oldalon Gajdost, aki mintegy 12 méterről a kifutó kapus mellett higgadtan helyezett a hálóba, 1:2!

A szünet után rövid időn belül két sárga lappal jutalmazta a játékvezető a hazaiak túlzottan kemény játékát. A 60. percben Gajdos beadását Horváth csúsztatta a kapura, Molnár védett. Öt perc múlva Zöldesi vetődve hárította Károly lövését.
A 70. percben Kónya beadása után a két kapufa találkozásáról pattant ki a labda. A 88. percben ritkán látható jelenet tanúi lehettünk. Horváth és Kardos 16-oson belüli összecsapása után a játékvezető a büntető pontra mutatott, majd Csatári asszisztens protestálására visszavonta ítéletét, játékosunknak pedig sárga lapot mutatott fel.
A hosszabbítás perceiben további gólokat érhetett volna el csapatunk.

A ZTE jobb erőkből álló gárda, mint mai riválisa, és ez a tény a 90 perc során teljességgel realizálódott. A kék-fehérek minden tekintetben jobbnak bizonyultak ellenfelüknél, győzelmük nagyobb különbségű is lehetett volna.


MESTERMÉRLEG

Szabó István: – Izgalmas, jó mérkőzést láthattak a nézők, persze nem lehetünk elégedettek, mert kikaptunk. El kell ismerni, hogy a Zalaegerszegnek jobb játékosai vannak, ezt próbáltuk küzdéssel és csapatszellemmel korrigálni. Voltak lövéseink, helyzeteink, de ezeket nem tudtuk jól befejezni. Sajnálom, mert megérdemeltük volna a döntetlent.

Nagy Tamás: – Úgy alakítottuk a mérkőzést, ahogyan szerettük volna. Az első tizenöt percben gólokkal kellett volna vezetnünk, de nem sikerült. Ezt követően magunkra húztuk az ellenfelünket és bizonyos időszakban nehézzé tettük a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen fárasztó hét után nyerni tudtunk.