A kéthetes szünet előtti erőltetett menet utolsó állomásához érkezik csapatunk a Merkantil Bank liga vasárnapi mérkőzésén.


 

Nem is akármilyen erőpróba vár a kék-fehérekre, hiszen a listavezető Gyirmót FC vendégeskedik a ZTE Arénában.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a mumus érkezik Zalaegerszegre, a két csapat – egyébként nem túl hosszú múltra visszatekintő – vetélkedése során ugyanis a vendégek imponáló fölényt harcoltak ki a Zete ellenében.
Tétmeccsen, bajnoki pontokért 2012-ben játszottunk első ízben a Gyirmóttal, eddig összesen tízszer csaptak össze a felek, ebből a tíz meccsből hatot nyert a Gyirmót, két döntetlen született, a ZTE pedig mindössze kétszer örülhetett győzelemnek.
A gólkülönbség is meggyőző gyirmóti fölényt mutat, 26:16 a vasárnapi vendégek javára.

Az összesített mérleg tehát nem túl sok büszkeségre ad okot, azonban a tavalyi bajnokság még ebből a mérlegből is erősen negatív irányba taszítja a ZTE eredménysorát, tavaly ugyanis Gyirmóton 5:0-ra, Egerszegen 4:2-re nyertek a kisalföldiek, összesítésben 9:2-re mosták le csapatunkat.

Mindkét előző évi összecsapáson kiválóan játszott, s mindkét alkalommal gólt is szerzett a sárga-kékek csapatkapitánya, név szerint Kiss Máté, aki ma a ZTE FC középpályása, s bizakodva várja a vasárnapi összecsapást.
(Kiss Mátéval ebből az alkalomból riportot is készítettünk, melyet IDE KATTINTVA olvashatnak.)

Van tehát miért visszavágni, vasárnap azonban nem elsősorban a revansról szól az NB II csúcsrangadója, hazai győzelem esetén ugyanis a ZTE megelőzné riválisát, s egészen biztosan feljutó helyre kerülne.
A sikert sosem adják ingyen, a listavezető legyőzése pedig különösen nagy feladat, melyet tovább nehezít, hogy az eddigi sérültek – Vojnovic, Szépe – mellé a bombaformában futballozó, eddig hét gólt szerző házi gólkirály, Gajdos Zsolt is csatlakozott, az ő hiányát minden bizonnyal megérzi majd csapatunk.

A vasárnapi mérkőzés tehát valódi futballcsemege, igazi presztízsrangadó lesz, melynek kimenetelében nagy szerepe lehet minden körülménynek, így a szurkolói támogatásnak is.
A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a ZTE Arénában, a Zalasport – immár megszokott – közvetítése mellett.