A sárga - kék színekben pompázó Gyirmóti Sportegyesületet 1993-ban élesztette újjá tetszhalott állapotából Galambos István elnök, Szabó Jenő és Timár Jenő elnökhelyettesek.

 

Hozzájuk csatlakozott id. Horváth Ferenc, a mostani tulajdonosoknak, ifj. Horváth Ferencnek és Horváth Ernőnek az édesapja. 
Az elmúlt 25 esztendőben ritkán látható sikerszériát tudhatott magáénak Győr peremkerületének csapata. 

A körzeti bajnokságból indulva, egyre gyűltek a győzelmek, trófeák és a bajnoki címek. 2001-ben Szabad Föld kupát nyertek a gyirmóti focisták, s ugyanebben az évben megyei bajnokok is lettek, ám elsőre nem éltek a felkerülés jogával. 
Egy év múlva ismét bajnokok lettek, ekkor már rajthoz álltak a harmadosztályban, amelyet szintén kétszer nyertek meg. 

Idősebb Horváth Ferenc halála után már a két fia vezette az egyesületet az apjuk által kijelölt úton. Érdekes módon, az első osztályba jutást is két alkalommal vívták ki, 2009, majd 2016 tavaszán, ám első alkalommal licenckérelmüket az MLSZ elutasította. 

A két bajnoki cím között 2 ezüstérmet és 4 bronzérmet szereztek a sárga-kékek, Hannich Péter, Kiprich József, Sisa Tibor, Csank János vezetésével. Felkerülésük évében Bene Ferenc ült a gyirmóti kispadon.  Az elsőosztályú tagság tiszavirág életűnek bizonyult, az Urbányi István által irányított, légiósokkal megtűzdelt gárda egy év után kiesett, azóta a második vonalban szerepel.

A csapat látványos fejlődésével egyidejűleg komoly infrastruktúra is kiépült Gyirmóton, a minden igényt kielégítő Alcufer Stadiont 2015-ben vették birtokba a klub labdarúgó.

A Gyirmót mai keretét zömében tehetséges fiatalok alkotják, ismertebb, rutinosabb játékosaik Heffler Norbert, Présinger Ádám, a volt ETO-s Marek Strestik, valamint a Zalaegerszegen is megfordult Villám Balázs. 
A csapat szakmai stábja az ETO egykori bajnokcsapatának játékosaiból áll, sportigazgatóként Hannich Péter, vezetőedzőként Szepessy László dolgozik a gyirmóti sikerekért.

 

A kép forrása: www.gyirmotfc.hu