Bár két hete szünetel a bajnokság, nem állíthatjuk, hogy eseménytelen időszak zárul le csapatunk háza táján.

 

Az edzőcserét követően előbb a szezon legjelentősebb erősítése következett be, hiszen kiemelt támogatóként klubunk mellé állt a megye és az ország egyik legjelentősebb építőipari cége a ZÁÉV, majd következett a másik véglet, Vojnovic súlyos sérülése és várhatóan hosszú időre történő kiesése miatt egyik húzóemberünket veszítettük el.

A futball valódi eseményei azonban a pályán történnek, így most minden figyelem a vasárnapi összecsapásra irányul, mely mérkőzés már előzetesen is tartogat néhány pikáns érdekességet. Két fordulóval ezelőtt a Kaposvár kispadján egykori bajnokunk, Waltner Róbert vezényelte csapatát, a somogyiak mindkét gólszerzője – Szakály és Andorka – pedig hajdan a ZTE játékosa volt. Most a Balmaz kispadján másodedzőként ott ül majd egykori bajnokunk, Szamosi Tamás, a vendégek keretében pedig szerepel két egykori futballistánk, Farkas Norbert és Patvaros Zsolt. Szamosi egyébként csapata honlapján egyértelmű vendégsikert vár a mérkőzésen, noha az alföldi csapat rendre nem győzni jár Zalaegerszegre. 

Az eddig Zalában lejátszott négy találkozón két döntetlen és két hazai siker született, ám az igazsághoz tartozik, hogy összesítésben így is a Balmaz áll jobban a csapatok vetélkedésében, hiszen Balmazújvárosban a négy ottani mérkőzésen egyetlen pontot szereztünk, ráadásul még gólt sem tudtunk lőni vasárnapi vendégeink otthonában.

További érdekesség, hogy a ZTE Arénában rendkívül gólgazdag meccseket játszottak a felek, a négy mérkőzésen ugyanis 17 gól született, átlagban tehát 4,25 gól összecsapásonként.
Nem szűkölködik tehát érdekességekben a vasárnapi találkozó, melynek kapcsán új vezetőedzőnket, Dobos Barnát is felkértünk egy rövid bemutatkozó beszélgetésre.

- Közös céljaink tekintetében nem hangsúlyos kérdés, mégis vitathatatlan érdekesség széleskörű képzettséged, hiszen nem túl sok futballcsapat kispadján ül trénerként diplomás gyógyszerész és közgazdász. Hogy jött életedbe ez a meglepő vargabetű? 
- Mindig a labdarúgás volt számomra a legfontosabb, de a gimnázium elvégzése után a képzettség miatt tovább akartam tanulni. Közgazdász diplomámat szereztem meg elsőként, hiszen ez a terület érdekelt a legjobban.  Édesanyám szakgyógyszerész és van egy családi vállalkozásunk, egy gyógyszertárunk Dunaújvárosban, így nyilvánvaló lett számomra, hogy gyógyszerész is legyek. Nem mellesleg a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi karán olyan tantárgyakat is tanulhattam, mint például az élettan, melyeket a labdarúgásban is hasznosíthatok. 
- A ZTE célja most már kimondva is a felkerülés, az NB I-be jutás. Nyilván rövid időt töltöttél eddig a csapattal, mégis, a keret erejét tekintve reális, teljesíthető elvárásnak tartod ezt?
- A magyar labdarúgásnak szüksége van arra, hogy Zalaegerszegnek első osztályú labdarúgó csapata legyen, de mint az elmúlt, most már több mint hat év is mutatja a klub életében, feljutni az első osztályba egy igen nehéz feladat. Többen is pályáznak erre, de mi is fel akarunk jutni minél előbb. Azért dolgozunk minden nap, hogy célunk akár már idén is megvalósuljon, de ha a következő évadban sikerül, akkor is boldogok leszünk.  A keret nyáron nagyon nagy változáson ment keresztül és sokat erősödött. Az elmúlt néhány nap tapasztalata alapján az a benyomásom, hogy több egyénileg képzettebb, kreatívabb labdarúgó van a keretben, mint volt NB-I-be feljutott dunaújvárosi csapatomban.  Feladatom, hogy a kreativitásuk megőrzése mellett tudatosabban, szervezettebben és egységesebben futballozzanak támadásban és védekezésben egyaránt.  Összességében ez biztosíthatja a célunk elérését.
-    Van olyan játékos a keretben, akivel korábban dolgoztál már?
- A játékosok többségével eddig, mint ellenfelek találkoztunk, de Gajdos Zsolttal már régóta ismerjük egymást, hiszen 16 éves korában az én szakmai véleményem alapján került a Puskás Akadémiára az akkori korosztályos csapatomba.
-    Saját stábbal dolgozol majd, vagy marad az eddigi gárda?
- Szeretnék az eddigi stábbal dolgozni a jövőben is.  Az első benyomásaim rendkívül pozitívak, de szükséges egy kis idő, hogy megismerjük egymást és tudjam azt, hogy a jelenlegi összetétel optimális-e.
-    Az elmúlt időszakban sok játékos bajlódott sérüléssel. Van esély arra, hogy a Balmazújváros ellen az általad legjobbnak tartott csapatot küldd pályára?
- Jelenleg is több játékos, köztük meghatározó játékosok is sérültek. Az elmúlt héten, szerdán délelőtt vezettem az első edzést a csapatnak, de rájuk egyelőre nem számíthatok. Gyógyításuk, rehabilitációjuk folyamatos, de valószínűleg lesznek hiányzóink.

A nagy érdeklődéssel várt találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a ZTE Arénában, a mérkőzést a Zalasport élőben közvetíti.