VÁC FC-ZTE FC 1:1 (0:0)

Budapest, III. kerületi Torna és Vívó Egylet Stadion. 350 néző. Vezette: Nazsa (Berettyán, Horváth R.)
VÁC FC: Halasi - Görgényi, Dlusztus, Szabó, Földi - Szekszárdi (D'urso 58.), Varga (Csillag 90.), Tóth, Zsolnai - Kákonyi, Murai (Borvető 83.) Edző: Zoran Spisjak
ZTE FC: Zöldesi - Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Hudák, Bedi (Madarász 79.), Barczi (Balázs 79.), Gajdos, Babati - Novák (Popin 58.) Edző: Dobos Barna
Góllövők: Kákonyi (63.) illetve Balázs (85.)
Sárga lapok: Kákonyi (37.), Földi (73.), illetve Novák (22.), Hudák (52.), Babati (73.), Devecseri (93.)

A munkanap,, valamint a korai kezdési időpont meglátszott a szurkolók érdeklődésén. A kezdő sípszó pillanatában ijesztően kevesen foglaltak helyet a lelátón.
A 4. percben Tóth lőtte a jobb oldalról a kapu elé a labdát,  Zöldesi önfeláldozó kivetődéssel hárított. Az eset után kapusunk rövid ideig tartó ápolásra szorult.
A 22. percben Novák esett el a váci 16-oson belül. A játékvezető túlzott szigorral sárga lapot mutatott fel a ZTE játékosának.
A 25. percben Lesjak fejesénél már gólt kiáltott  a maroknyi, de annál lelkesebb zalai szurkolótábor, ám Halasi kapus nagy bravúrral kikotorta a bal sarokba tartó labdát.
Az első félidő küzdelmes játékot, vendégfölényt, ám kevés eseményt hozott. 

Szünet után folytatódott az  eseménytelen játék. A 63. percben váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat. Jobb oldali kényszerítőzés után Kákonyi jó ütemben kapta vissza a labdát és tíz méterről félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. 1:0
A középkezdés után rögtön egyenlíthetett volna csapatunk, ám Babati beadását Gajdos a kapus kezébe fejelte. 
A 71. percben Gergényi hatalmas partdobása után ismét Gajdos szerezhetett volna gólt, ám közeli lövését bravúrral hárította a váci kapus. Nagy erővel támadott a ZTE, a hazaiak szabálytalanságokkal tördelték a játékot. A 79. percben Babati szabadrúgása kevéssel kerülte el a kaput. A 85.percben egyenlítettek a mieink. Kónya jobb oldali beadása után nagy tumultus alakult  ki a kapu előtt, Balázs pedig a hálóba juttatta a labdát. 1:1
Az utolsó percekben a kék-fehérek mindent egy lapra feltéve támadtak. A 92. percben Babati hatalmas vágta után betört a 16-oson belülre, ott a védők szorításában a földre került, ám a játékvezető sípja néma maradt. A hátralévő idő már kevésnek bizonyult a hőn áhított győztes találat megszerzésére.

 

MESTERMÉRLEG

Zoran Szpisljak: – Szervezetten játszottunk, stabilak voltunk és nagyon közel álltunk a győzelemhez. Sajnálom, hogy ez végül nem jött össze, azt azonban el kell ismerni, hogy a ZTE bizonyította, milyen felkészült csapat, és hogy sok veszély van bennük.
Dobos Barna: – Megérdemeltük volna a három pontot. Uraltuk a harcos meccset, de egy védelmi hiba miatt futnunk kellett az eredmény után. A hajrában azonban megmutattuk az akaraterőnket, amihez nagy segítség volt a csapatot elkísérő szurkolóink támogatása, amit a csapat nevében ezúton is szeretnék megköszönni!