Öt gólt szerezve győztük le a Lipótot a kupavisszavágón.

Csapatunk a Lipót elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágóján 1062 néző előtt lépett pályára a ZTE Arénában. Márton Gábor vezetőedző az alapemberek jelentős részét a kezdőbe jelölte, a befejező csatárunk ezúttal Babati volt, mögötte Stieber, a két szélen pedig McWoods és Radó kapott lehetőséget.

Mindkét együttes nagy elánnal vetette bele magát a meccsbe, a vendégek is veszélyeztettek, majd a 16. percben Babati labdájával McWoods került ziccerbe, de Dénes kapus leért a lövésére. A 22. minutumban Demjénnek bravúrra volt szüksége, majd a 27. percben Babati buktatásáért tizenegyest kaphattunk volna, de a játékvezető sípja néma maradt.

30 perc után azonban két gyorsan egymás után született góllal ledolgoztuk hátrányunkat: előbb McWoods kapott labdát a tizenhatoson belül, majd helyezett a jobb alsóba (1-0), egy percre rá Ostrek 23 méteres szabadrúgása landolt a kapu jobb oldalában, a kapus csak beleütni tudott a labdába (2-0). Az első játékrész hajrájában Babati tört be balról a vendégek kapujának előterébe, nagy helyzetből leadott lövését azonban Dénes bravúrral védte.

Így már a szünetben is továbbjutásra álltunk, a második félidőben azonban csapatunk semmi kétséget nem hagyott a továbbjutást illetően: az 55. percben Bedi a bal oldalról egy pontos lövéssel vette be a lipótiak kapuját (3-0), a 61.-ben Ostrek szerezte meg második találatát, majd Babati a jobb oldalról, éles szögből szerezte ötödik gólunkat.

A 75. minutumban Zimonyi révén szépítettek a vendégek, de ebben az időszakban már minden tekintetben ellenfelünk fölé kerekedtünk, és sorozatban kerültünk helyzetbe az ellenfél kapuja előtt a második játékrészben. A végeredmény 5-1 csapatunk javára, így 6-4-es összesítéssel jutottunk be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

ZTE FC – Lipót Pékség SE 5-1 (2-0)
ZTE FC: Demjén – Bolla, Kocsis, Katanec (Bobál D., 74.), Bedi – Kocsis, Katelaris – McWoods, Stieber (Mitrovic, 62.), Radó (Bőle, 66.) – Babati
Lipót: Dénes Zs. – Simita, Bieder, Zámbó, Kapa – Tóth L. – Farkas, Varga T. (Schillinger, 64.), Csete (Vörös, 64.) – Zimonyi, Harsányi (Molnár, 84.)
Gólszerzők: McWoods (30.), Ostrek (31., 61.), Bedi (55.), Babati (69.) ill. Zimonyi (75.)
Sárga lap: Babati (40.), McWoods (87.) ill. Bieder (31.), Zimonyi (40.), Harsányi (40.), Tóth L. (72.), Vörös (77.), Varga P. (77.)
Piros lap: -