A Tiszakécske ellen is a győzelem megszerzéséért lépünk pályára a ZTE Arénában.

Vasárnap 17 órától a Tiszakécske elleni hazai mérkőzéssel folytatódik a bajnokság csapatunk számára. A fiúk ősszel, idegenben 2-1-re legyőzték a holnapi ellenfelet, amely bár újonc, már többször bizonyította, hogy képes megnehezíteni az NB II élcsapatainak dolgát is.

- A céljaink elérése érdekében nem számít, hogy ki az ellenfél, hazai pályán mindenképp a győzelmet kell megszereznünk - kezdte mérkőzés előtti nyilatkozatát Dobos Barna vezetőedző honlapunknak. - A Tiszakécske szervezett csapat, a vezetőedzőjüket is jól ismerem, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, kellenek egyéni pluszok is a játékosoktól ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot.

Együttesünk feljutó helyen áll, hazai pályán hibátlan 2019-ben, és reményeink szerint az időjárás is kegyes lesz a csapatokhoz. Joggal bízhatunk tehát abban, hogy ismét remek hangulatban zajlik majd a meccs - vetettük fel vezetőedzőnknek.

- A szakmai stáb és a játékosok számára is óriási segítség, amikor pozitív szurkolás érkezik a lelátóról. Drukkereink biztatása átlendíthet minket a holtpontokon, ahhoz, hogy elérjük a célunkat, az NB I-be jutást, össze kell fognunk. Minél nagyobb az összefogás, annál erősebbek leszünk!

Holnap kemény sorozat veszi kezdetét a ZTE számára: 8 napon belül három meccset játszik csapatunk, a Tiszakécske elleni bajnoki után szerdán Balmazújvárosban lépünk pályára, majd egy hét múlva a Vác érkezik a ZTE Arénába.

- Előre nem lehet eldönteni, hogy kell-e majd változásokat eszközölni a csapaton belül, vagy hogy változhat majd a kezdőcsapat, ez a meccsek függvényében dől majd el, nekem az a célom, hogy mindig a legerősebb kezdő tizenegy fusson ki a pályára - folytatta Dobos Barna. - Nyilván elsősorban a teljesítmény függvénye, hogy ki mennyit játszik, de figyelnünk kell a fizikai állapotot is, ami szerencsére ma már jól mérhető. A következő egy héten az átlagosnál sűrűbb lesz a programunk, de folyamatosan egyeztetünk az erőnléti edzővel, hogy ki milyen állapotban van.

A mestert a sérültjeink állapotáról is kérdeztük.

- Szerencsére Gergényi Bence egyre jobb állapotban van, közeleg az az idő, amikor újra pályára léphet. Aljosa Vojnovic rehabilitációja folyamatosan zajlik, de ő egyelőre még nem térhet vissza. Rajtuk kívül az eltiltott Farkas Balázsra nem számíthatok, valamint van még pár kérdőjel, néhányan kisebb sérülésekkel küzdenek, de remélem, mindannyiukra számíthatok a Tiszakécske ellen.

A tabellán 13. helyen álló, legutóbbi három bajnokiján egyaránt döntetlent játszó Tisza-parti együttes vezetőedzője is tolmácsolta várakozásait.

- Nagyon sok hiányzónk van, sérült és eltiltott labdarúgók. Ritkán szoktam ilyet mondani, de komoly fejtörést okoz az összeállítás - mondta Szabó István a Tiszakécske honlapjának. - Szombaton még lesz itthon edzésünk, meglátjuk, kik tarthatnak velünk Zalaegerszegre. Annyi pozitívum azért van, hogy Dr. Kardos Norbert újra hadra fogható. Nagyon nehéz meccsre számítok. Fel kell kötnünk azt a bizonyos fehérneműt! Bárhogy is legyen, bizakodó vagyok.