Bár a meteorológusok jó időt jósoltak szombat estére, ennek ellenére hűvös, csapadékos idő fogadta a szurkolókat a ZTE Arénában.

A mérsékeltebb érdeklődésben bizonyára közrejátszott, a Szombathelyen megrendezett FALCO – ZTE kosárlabda rangadó is.

Ellenfelünk komoly változáson esett át az utóbbi időben. A vezetőedzőn és a játékosokon kívül, a kapusedző is áldozatául esett a rossz szereplés miatti vezetői elégedetlenségnek. 

A találkozó egyértelmű esélyesének csapatunk tűnt, győzelemre készült a közönség. Ahogy azonban a fociban az gyakran történni szokott, a győzelem megszerzése nem ment könnyen. 

A mosonmagyaróváriak a kezdő sípszó pillanatától teljes csapattal szállták meg térfelüket. Láthatóan az a cél vezérelte őket, hogy minél tovább őrizzék hálójukat a góltól.  

Ennek a harcmodornak csapatunk egy félidőn keresztül kereste az ellenszerét. A szünet után aztán hamar előnyhöz jutottunk, ekkor úgy tűnt, magabiztos győzelmet aratunk, az ehhez szükséges második gól azonban még hiányzott. A vendégek egy óra elteltével aztán minden mindegy alapon támadni kezdtek, helyzeteket teremtettek, és egy jól eltalált lövéssel egyenlítettek. 

Már–már veszni látszott két bajnoki pont, amikor a találkozó legszebb jeleneteként Horváth Krisztofer és Madarász vezetett remek támadást, amelynek végén Novák Csanád belőtte a győztes gólt.

Egy maratoni bajnokság végén az a csapat számíthat kiemelkedő eredményre, amely a jó játék mellett, közepes teljesítménnyel is meg tudja szerezni a felbecsülhetetlenül fontos három bajnoki pontokat. 

Mint ahogy a kék – fehérek tették ezt a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen.

 

-cst-