ZTE FC - CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2:1 (0:0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1539 néző. Vezette: Oláh (Király, Bagi)
ZTE FC: Zöldesi - Kónya, Devecseri, Kiss, Gergényi - Hudák, Bedi -  Babati, Kulcsár (Madarász, 62.p.), Barczi,(Horváth K., 72.p.)  - Novák (Balázs, 84.p.). Edző: Dobos Barna
Mosonmagyaróvár: Heinrich - Kovács B. Vágó, Forgács, Katona - Bakos (Stieber 88.p.), Winkler, Czár, Kovács A.(Bartus, 71. p.), Kozma (Darázs 64. p.) - Szabó. Edző: Takács Gábor

A vendégek a találkozó első percétől fogva megszállták saját térfelüket, igyekeztek tördelni, lassítani az iramot.  Ennek a defenzív játéknak egy félidőn keresztül nem találta ellenszerét csapatunk, az első fél órában kevés említésre méltó esemény történt.  

36. perc: Novák szerzett labdát a mosonmagyaróváriak térfelének bal oldalán, Gergényit indította, akinek beadását Heinrich kapus nagy vetődéssel hárította.
38. perc: Babati befelé cselezgetett a bal oldalról, 20 méteres lövése egy védő lábáról került a kapu fölé.
45. perc: A Gergényivel szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt bal oldali szabadrúgás után Devecseri fejese nem sokkal kerülte el a kaput.
54. perc: Egy bal oldalról keresztbelőtt labdát a védők röviden mentettek, Hudák jókor érkezett és 22 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu bal felső sarkába, 1:0!
66. perc: Darázs lövését védte Zöldesi. 
74. perc: Bakos kapott labdát a 16-os vonalán, kapura fordult és nem sokkal helyezett a kapu mellé. 
80. perc: Czár kapott labdát a tizenhatos előtt és mintegy 20 méterről bombagólt lőtt a hazai kapu jobb felső sarkába, 1:1!
84. perc: Horváth Krisztofer pazar indítása után Madarász tört kapura, higgadtan gurított középre, és a jókor érkező Novák Csanád közelről a kapuba gurított, 2:1!
93. perc: Darázs közeli perdítése egy arasszal a léc fölött hagyta el a játékteret.

Csúszós talajon nagy küzdelem és viszonylag kevés esemény jellemezte az első félidőt. Csapatunk a második játékrészben támadóbb felfogásban lépett pályára, ennek hamar meg is lett az eredménye, a végig jól játszó Hudák nagy góllal szerezte meg a vezetést. Darázs pályára lépésével a vendégek játéka kezdeményezőbbé és pontosabbá vált, ennek ellenére váratlanul jött az egyenlítés, Czár gólja ritkán látható, védhetetlen bomba volt. Csapatunk erejét és tartását dicséri, hogy a hátralévő néhány perc elégnek bizonyult a vezetés visszaszerzésére és a győzelem megszerzésére.
 

-cst- -nj-

 

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Dobos Barna: – Az első negyvenöt percben az eső és a talaj kicsit nehezítette a dolgunkat. Térfélcsere után gyorsan előnyhöz jutottunk, ezt követően a vendégek kerültek fölénybe, ügyesen játszottak, és akkor voltak gondjaink.
Takács Gábor: – Elindultunk a jó úton, a második félidő azt igazolja, hogy helyes az irány. Ekkor több helyzetet alakítottunk ki, sajnos csak egy gólt szereztünk. Kár, mert ezzel a teljesítménnyel legalább döntetlent érdemeltünk volna.