NB I-es történelmünk során idegenben sosem nyertünk még hatgólos különbséggel.

Csapatunk kimagasló teljesítményt nyújtva és a látványos gólokat egymás után szerezve aratott kiütéses, hatgólos győzelmet pénteken este a Kaposvári Rákóczi otthonában. A sikerből Radó András két góllal és két gólpasszal, valamint a Bőle második gólját megelőző szabadrúgás kiharcolásával, Bőle Lukács két góllal és egy gólpasszal, Barczi Dávid és Zoran Lesjak egy-egy góllal, Tamás Krisztián és Babati Benjamin pedig egy-egy gólpasszal vette ki a részét, de az összes játékos hozzátett a nagyarányú sikerhez. A remek teljesítmények a Nemzeti Sport tudósítójánál is magas osztályzatokat értek, Radó András 9-est („klasszisteljesítmény”), Bőle Lukács 8-ast („válogatott forma”), Barczi, Tamás és Lesjak pedig 7-est („kiemelkedő játék”) kapott.

A hatgólos különbség láttán joggal vetődhet fel a kérdés, hogy mikor aratott utoljára ekkora sikert az idén 100 éves ZTE. A válasz: az NB I-ben, idegenben még soha. A ZTE Arénán kívül az élvonalban eddig az ötgólos győzelem volt a legnagyobb arányú, 2007-ben Vácon 5-0-ra, 2002-ben Debrecenben 6-1-re nyertük. A hazai bajnokikat is figyelembe véve a második helyen áll a pénteki diadal: 2004-ben a Haladás elleni hazai 7-0 egy góllal a mostani győzelmet is felülmúlta.

A 2019/20-as NB I-es szezont figyelembe véve is páratlan a 6-0: pénteki sikerünk az idény eddigi legnagyobb különbségű győzelme a bajnokság összes mérkőzését figyelembe véve.

A kaposvári három ponttal a mieink 15 forduló, 7 hónap és 217 nap után bennmaradó helyre kerültek, és a forduló után a tabella 8. helyét foglaljuk el, Radó András pedig átvette a vezetést az OTP Bank Liga góllövőlistáján.

A találkozó összefoglalója videón:

(fotók: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)