Látványos gólokat szerezve arattunk kiütéses győzelmet Kaposváron.

Csapatunk a bajnokság újrakezdése utáni első mérkőzésén a Kaposvár otthonában lépett pályára. Márton Gábor vezetőedző dolgát több alapember (Stieber, Katelaris, Bedi) sérülés miatti hiánya nehezítette meg, az viszont segített, hogy szurkolóink is visszatérhettek a lelátóra. Lelkesedésüket mutatja, hogy szűk egy óra alatt elfogyott a vendégszurkolók részére bocsátott 90 belépőjegy, és végig hangosan buzdították csapatunkat. Akik nem jutottak el a helyszínre, klubunk kezdeményezésére a megye nyolc különböző vendéglátóhelyén, közösen szurkolhattak csapatunknak.

Már az első percekben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Barczi lövése jelentette az első veszélyt Pogacsics kapujára, majd a 7. percben már vezettünk is: Barczi játszott Tamáshoz, aki középre passzolt, az érkező Radó pedig a kapu bal oldalába helyezett (0-1)!

A 21. minutumban megdupláztuk az előnyünket: Bőle kapta vissza kényszerítőből, Radótól a labdát, majd a bal kapufa segítségével lőtt a hálóba (0-2). És nem állt le a gólgyár, a mieink sorban lőtték az újabb, szebbnél szebb találatokat: a 28. percben Radó beadása után Barczi mellel még át is vette a labdát, majd a kapuba bombázott (0-3).

A 31. percben Bőle óriási bombagóllal villant: Mitrovic szabadrúgása után lepattant a labda a sorfalról, szélsőnk pedig kapásból lőtte el azt, a bal felső sarokba vágódott a játékszer (0-4). A félidő utolsó gólját Radó András szerezte, ami már a 12. neki az idényben, ezzel át is vette a vezetést az NB I góllövőlistáján: Barczi passza után Bőle hozta kihagyhatatlan helyzetbe, és nem is hibázott gólvágónk (0-5). A játékrész hajrájában Barczit elővigyázatosságból le kellett cserélni, Babati váltotta.

A fordulás után hét perc kellett a hatodik találatunkhoz: jobb oldali szögletünk után az előrehúzódó Lesjak közelről mattolta a hazaiakat (0-6).

Támadásban maradtunk, és további helyzeteket alakítottunk ki: Úr saját kapuját találta el fejesével, Pogacsics óriásit védett, Babati kapáslövése kevéssel szállt fölé, majd a 70. percben Radó tekerésénél kevésen múlt támadónk harmadik gólja.

Csapatunk végig dominálva és remekül játszva, hat látványos gólt szerezve kiütötte a Kaposvárt. Ezzel a három ponttal 7 hónap, 15 forduló és 217 nap után elkerültünk a kieső helyről, ráadásul a fantasztikus győzelem és a vonal fölé kerülés mellett annak is örülhetünk, hogy Radó átvette a vezetést a bajnokság góllövőlistáján.

Kaposvári Rákóczi – ZTE FC 0-6 (0-5)
Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Nagy J. (Bévárdi, 24.), Ur, Fodor (Nagy T., 46.), Hadaró – Szakály A., Vachtler – Pintér, Trebotic (Farkas A., 84.), Nagy R. (Borbély Á., 75.) – Ádám (Keresztes, 75.)
ZTE FC: Demjén – Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 56.), Tamás – Lesjak, Mitrovic (Ostrek, 66.) – Bőle (Kocsis, 56.), Barczi (Babati, 43.), Radó – Bobál G. (Ikoba, 66.)
Gólszerzők: Radó (7., 35.), Bőle (21., 31.), Barczi (28.), Lesjak (52.)
Sárga lap: Fodor (10.) ill. Bolla (25.), Radó (54.)
Piros lap: -

(fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport