Nagy nemzetközi rutinnal rendelkező magyar válogatott támadó középpályást igazoltunk!

Stieber Zoltán személyében nagyon komoly erősítést jelentő, válogatott játékossal erősítettük meg keretünket. A legutóbb a washingtoni D.C. Unitedet erősítő, sárvári születésű játékosnak a ZTE az első magyarországi profi klubja, korábban légiósként az Aston Villában, a Yeovil Townban, a Koblenzben, az Aachenben, a Mainzban, a Greuther Fürthben, a Hamburgban, a Nürnbergben és a Kaiserslauternben is futballozott.

Pályára lépett az U19-es, U20-as és U21-es, valamint a felnőttválogatottban is, eddig 26-szor ölthette magára a felnőttválogatott címeres mezét, ezeken három gólt szerzett. Ezek közül kettő nagyon emlékezetes: a Finnországban lőtt, 1-0-s győzelmet érő gólja rendkívül fontos volt az Eb-kijutáshoz, majd Franciaországban az osztrákok elleni 2-0-s siker alkalmával ő lőtte a mieink második gólját, ami örökre a szívünkbe égett – fantasztikus pillanatok voltak!

Pályafutása során szerepelt és gólokat is szerzett a német és az amerikai első osztályban, komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik tehát legújabb erősítésünk, aki a támadósor bal, illetve jobb oldalán érzi legjobban magát. Szerződése Zalaegerszegen 1 évre szól.

Magyarország egyik legjobb támadó középpályását maratoni, két hónapos tárgyalássorozat végén sikerült megszereznünk, óriási megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen szintű játékos a ZTE FC-t választotta első magyarországi profi klubjának. Személyében olyan kreatív futballista csatlakozik keretünkhöz, akinek szenzációs szabadrúgásai és utolsó passzai vannak, amely óriási fegyvertény lehet csapatunk számára. Stieber értékét a mértékadó Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli, amivel Zoli keretünk legértékesebb játékosa lett.

SOK SIKERT KÍVÁNUNK ZOLINAK KÉK-FEHÉRBEN!

HAJRÁ, ZTE!

(Fotó: Bertalan Ádám)