A tavaszi idény első hónapja után továbbra is feljutó helyen állunk, sőt, pontszámban beértük a listavezetőt is.

Négy bajnoki mérkőzésen van túl csapatunk 2019-ben, amely után pozitív az összkép: a Győr, a Békéscsaba és a Nyíregyháza elleni találkozókon mind a kilenc megszerezető pontot megszereztük, amivel az NB II-ben egyedüli együttesként kezdtük három győzelemmel a tavaszt.

Mindezt úgy, hogy Dobos Barna vezetőedzőnek a télen igazolt játékosokat is be kellett építenie a csapatba: Bolla Bendegúz, Kocsis Gergő, Miroslav Grumic és Bobál Gergely egyaránt alapemberként vette ki a részét a sikerekből, utóbbi ráadásul a Győr elleni bajnokin mérkőzést eldöntő gólt szerzett, Békéscsabán pedig két gólpasszal járult hozzá jelentős mértékben a három pont megszerzéséhez.

Az első három meccsen sikerült is eltüntetnünk a listavezető Gyirmóttal szembeni kétpontos hátrányunkat, így jelenleg velük azonos pontszámmal várhatjuk a folytatást. Győzelmeinknek köszönhetően ráadásul a negyedik helyezett Békéscsabát hét ponttal leszakítottuk, így a hátralevő mérkőzéseken gyakorlatilag csak a Gyirmóttal és a Kaposvárra kell majd küzdenünk a két feljutó hely megszerzéséért.

Erre a hátralevő 13 fordulóban minden esélyünk meg is van eredményeinknek, a keret erősségének és a klub célorientált, szisztematikus munkájának köszönhetően. Vasárnap a Tiszakécske érkezik a ZTE Arénába, ahol - szurkolóink támogatásával - ismét a győzelem megszerzéséért és hőn áhított célunk, a feljutás eléréséért küzdünk majd.

Nem kérdés tehát: optimistán várhatjuk a márciust! Hajrá, ZTE!