A hajrában mentünk előre az egyenlítésért, de végül nem jött össze a bravúros pontszerzés az FTC otthonában.

A sérült Tamás Krisztián, Barczi Dávid, Zoran Lesjak és Sebestyén Lóránt nélkül, de hosszú idő után újra Oleg Golodiukkal a kezdőcsapatban lépett pályára csapatunk 9123 néző előtt a Groupama Arénában.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott, Bobál Gergely ollózását Dibusz védte. A címvédő zöld-fehérek a 6. percben megszerezték a vezetést: Boli Isaeltől kapott labdát, majd jól fordult kapunk felé, és a hálóba lőtt (1-0). A 11. minutumban büntetőt kaptak a hazaiak, de Isael a bal oldali kapufára lőtte a labdát. A 15. percben aztán Boli ziccerben léphett ki, és nem hibázott a ferencvárosi támadó (2-0).

Jött azonban a mieink válasza is! Bolla jó indítása után Radó a jobb oldalról szép csellel hozta ziccerbe magát, majd Dibusz mellett a kapuba lőtt (2-1). Boli fejese a kapufáról jött ki, majd egy-egy távoli lövés jelentett veszélyt: nálunk Bobál Gergely, hazai oldalon Isael próbálkozott, egyik játékos sem tévesztett sokkal célt. A félidő vége előtt közvetlenül betalált az FTC: Isael tört be a jobb oldalról, majd a bal alsóba lőtt (3-1).

A második játékrész első 10-15 perce mezőnyjátékot hozott, majd a 60. percben megszereztük második gólunkat! Stieber lövését Dibusz csak kiütni tudta, az érkező Bobál Gergely pedig a hálóba lőtt (3-2). A 68. minutumban egy szöglet után az egyenlítésre is esélyünk adódott, egy lepattanó labdát Stieber kapásból lőtt meg, Dibusz védeni tudott. A 75. percben aztán cserejátékosunk, Babati fejelt Stieber bal oldali remek beadása után, a felső lécről pattant ki a labda.

A 78. percben újabb nagy lehetőségünk maradt ki, Babati kapott jó labdát a jobb oldalon, lövése kevéssel szállt fölé. A hajrában jöttek a cserék mindkét oldalon, a mieink beadásokkal próbálkoztak az egyenlítés érdekében, de sajnos az utolsó percekben nem sikerült betalálnunk, így maradt az egygólos Ferencváros-győzelem.

Csapatunk a szezonban másodjára is megszorongatta a címvédő Fradit, de pontot ezúttal sem sikerült szereznünk. Folytatás egy hét múlva hazai pályán, a DVSC ellen.

Ferencváros - ZTE FC 3-2 (3-1)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Ihnatenko, Haratin - Varga R. (Botka, 90.), Isael, Tokmac (Skavrka, 76.) - Boli (Szignyevics, 85.)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Bobál D., Devecseri, Bedi - Kocsis, Golodiuk (Ikoba, 50.), Mitrovic - Stieber Z., Bobál G. (Grumic, 83.), Radó (Babati, 70.)
Gólszerzők: Boli (6.), Tokmac (15.), Isael (45.) ill. Radó (18.), Bobál G. (60.)
Sárga lap: Devecseri (11.)
Piros lap: -