A helyzeteink ismét megvoltak, de a hazaiak nyerték meg a mérkőzést.

Csapatunk ma délután 2246 néző előtt, a tabella 6. helyén álló Budapest Honvéd otthonában lépett pályára. A kezdőcsapatban több változást is eszközölt dr. Dobos Barna: a szerdai, Kisvárda elleni összeállításhoz képest Bolla, Kocsis, Ostrek, Barczi és Ikoba is kezdett, Bobál Dávid öt sárga lap, Tamás Krisztián pedig sérülés miatt hiányzott.

Lanzafame fejese jelentette az első lehetőséget, ezt követően azonban a mieink is mentek előre, és fel is értünk a hazaiak tizenhatosáig, de ekkor igazán nagy helyzet még nem alakult ki. A 14. percben Moutari beadása után suhant el a labda a kapunk előterében, a 25. minutumban pedig nekünk volt nagy lehetőségünk: Barczi tekert középre jobbról, az érkező Ikoba közelről fölé lőtt. Az első félóra után Ikenne-King próbálkozása, majd Lesjak kapáslövése jelentett veszélyt, de előbbi mellé szállt, utóbbit pedig blokkolták a védők.

A 43. percben megszerezte a vezetést a Honvéd: egy jobb oldali szöglet után ide-oda pattogott a labda, majd Kálnoki-Kis kotorta be közelről (1-0).

A szünetben McWoods helyére Radót küldte be vezetőedzőnk, az 53. minutumban Katelaris egy lekészítés után 19 méterről lőtt kevéssel fölé. Barczit Stieber váltotta, majd Nagy Gergő lövésénél mutatott be bravúrt Demjén Patrik, a mieink pedig próbálkoztak a hazai kapu elé juttatni a labdát. Az utolsó negyedórára Bobál Gergely érkezett a pályára, aki lőtt is, de védett a kapus. Mentünk előre, érkeztek a labdák a Honvéd kapuja elé, rendre csak az utolsó passzokba csúszott hiba, de hiába próbálkoztunk, egy kontra utáni büntetővel a kispestiek eldöntötték a meccset.

Kamber ugratta ki Moutarit, akit Szépe buktatott, Lanzafame pedig értékesítette a tizenegyest (2-0). Csapatunk hiába játszott jobban, mint az elmúlt mérkőzéseken, és szerezhetett volna gólt 0-0-nál vagy 1-0-nál is, nem sikerült betalálnunk, a hazaiak pedig begyűjtötték a három pontot. Folytatás szerdán Lipóton a Magyar Kupában, majd jövő szombaton hazai pályán, az Újpest ellen.

Budapest Honvéd – ZTE FC 2-0 (1-0)
Honvéd: Tujvel - Lovric, Batik (Kálnoki-Kis, 21.), Kamber - Aliji, Kesztyűs (Uzoma, 85.), George (Nagy G., 58.), Hidi, Ikenne-King - Lanzafame, Moutari
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Szépe, Gergényi - Katelaris, Kocsis – McWoods (Radó, 46.), Ostrek, Barczi (Stieber, 62.) – Ikoba (Bobál G., 76.)
Gólszerzők: Kálnoki-Kis (43.), Lanzafame (91.-büntetőből)
Sárga lap: Lovric (37.) ill. Gergényi (28.), Katelaris (68.), Kocsis (72.)
Piros lap: -