Hiába sikerült kiharcolnunk előnyt az odavágón, megfordította a párharcot a Fehérvár.

Csapatunk 2-0-s előnyből várta a Magyar Kupa negyeddöntőjének székesfehérvári visszavágóját. A koronavírussal kapcsolatos kormányhatározat után az MLSZ arról tájékoztatott, hogy a rendező klubok döntése, beengednek-e szurkolókat a szerdai Magyar Kupa-találkozókra, a fehérváriak pedig a nyílt kapus mérkőzés mellett döntöttek. 1731 néző látogatott ki a találkozóra, köztük a hétközi időpont ellenére szép számmal zalaegerszegiek is.

Az 5. percben Kovácsiknak kifutva, lábbal kellett mentenie Ikoba elől, a 7. minutumban aztán vezetést szerzett a hazai csapat: Houri adott be szögletet a jobb oldalról, Hodzic pedig a kapu bal felső sarkába fejelt (1-0). Funsho lövése és Hodzic fejese kevéssel szállt mellé, válaszként a 20. percben Ostrek passza után kevésen múlt, hogy Babati becsúszva a hálóba juttassa a labdát.

A 26. percben kétgólosra növelte előnyét a Fehérvár: Petrjak ment el a bal oldalon, középreadása után Funsho lőtt közelről a hálóba (2-0). Majd egy szerencsétlenül megpattanó lövés után megszületett a harmadik hazai gól is: Houri távoli lövése pattant meg Bobál Dávidon és vágódott kapunk bal oldalába (3-0). Az utolsó negyedóra egy nagyobb lehetőséget hozott, amikor Petrjak futott el a bal oldalon, lövését Demjén bravúrral védte.

A szünetben kettőt cserélt Márton Gábor, Bedit és Stiebert küldte a pályára Barczi és Katelaris helyett. Az 53. percben közel jártunk a szépítéshez: Stieber adott be, Ikoba pedig fejelt, Kovácsik nagyot védett a bal alsó saroknál. A másik oldalon Demjén ütötte ki Petrjak lövését, a 61. percben viszont már ő sem tudott menteni, amikor Nikolic közeli lövése még alakadt Bobál Dávidban, a kipattanót azonban Hodzic a hálóba lőtte (4-0). A 90. minutumban fehérvári szöglet után Nikolics állította be a végeredményt (5-0).

Csapatunk számára így befejeződött a Magyar Kupa-szereplés az idei szezonra. A bajnokságban Debrecenben, de zárt kapuk mögött jön a folytatás. A témával kapcsolatban ide kattintva olvashat bővebben.

MOL Fehérvár FC – ZTE FC 5-0 (3-0)
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (Nego, 44.), Musliu, Stopira, Hangya – Houri, Pátkai – Funsho (Tamás O., 81.), Hodzic (Futács, 79.), Petrjak - Nikolics
ZTE FC: Demjén – Kocsis, Szépe, Bobál D., Katanec – Katelaris (Stieber, 46.) – Barczi (Bedi, 46.), Ostrek, Babati, McWoods (Hegedüs, 71.) - Ikoba
Gólszerzők: Hodzic (7., 61.), Funsho (26.), Houri (29.), Nikolics (90.)
Sárga lap: Ostrek (5.),Babati (28.), Katanec (49.), Ikoba (71.) ill. Pátkai (65.)
Piros lap: -