Drámai végjátékban szereztük meg a győzelmet a rangadón!

ZTE FC – GYIRMÓT FC GYŐR 1:0 (0:0)

Zalaegerszeg, 2.643 néző, vezette Szilasi (Szabó P., Aradi, Pillók)
ZTE FC: Zöldesi - Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Kiss M., Bedi – Babati (Popin, 93.p.), Hudák, Madarász (Barczi, 46.p.) - Balázs Zs. (Horváth K. - a 66. percben) Edző: Dobos Barna
GYIRMÓT FC GYŐR: Rusák E. - Varga P., Szilvási, Villám, Széles - Lázár P., Kontár - Herjeczki (Krebsz - a 79. percben), Nagy P., Haffler N. (Sandal - a 90. percben) - Strestik (Présinger - a 85. percben) Edző: Szepessy László
Góllövő: Babati (92.p.)
Sárga lap: Kónya (20.p.), Barczi (73.p.), illetve Varga (22.p.), Kontár (80.p.)


15. perc: Strestik jobb oldali szabadrúgása egy fejen megcsúszott és csak kevéssel suhant el a gólra éhesen berobbanó Kontár előtt. 
36. perc: Ismét jobb oldali szabadrúgással veszélyeztettek a gyirmótiak, a beívelt labdát Zöldesi röviden ütötte ki, Kontár pedig 15 méterről a bal kapufát találta el. 
40. perc: Egy hosszú indítás után Villám fejéről a labda Balázs elé került, aki ígéretes helyzetben kapura tört, ám mielőtt lőni tudott volna, a védők beérték és szerelték.
46. perc: A csereként beállt Barczi egy kényszerítőzés után tört be a tizenhatoson belülre, Szilvási nehezen tisztázott előle. 
57. perc: Hudák - Balázs - Kónya támadás után a jobboldali védőnk jól adott a kapu elé, a gyirmóti védők azonban felszabadítottak.
75. perc: Horváth Krisztofer lövése vágódott le a vendég védőkről.
86. perc: Babati jobb oldali szabadrúgása után Hudák fejelt kapura, Rusák kapus bravúrral hárított úgy, hogy a labda a felső kapufát is érintette. 
92.perc: Babati kapott labdát a leshatáron, kapura fordult és a kiinduló kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba helyezte a kék-fehérek győztes gólját, 1:0! 

A középkezdés után a hazai kapu előtt kavarodás alakult ki, Zöldesi  önfeláldozó vetődéssel hárított. 

A mérkőzés igazi rangadónak bizonyult, melynek végén az NB I-es létszámú közönség valódi dráma részese lehetett. 

A 92. perc képletesen négy pontot is hozott a konyhára, hiszen abban a pillanatban, amikor a ZTE szerzett plusz két pontot, az élen álló Békéscsaba ugyanennyit veszített, a Waltner Róbert vezette Kaposvár ugyanis ekkor egyenlítette ki a viharsarkiak előnyét.

A győzelem értékét tovább növeli, hogy az eddigi listavezető ellen, sérült kulcsjátékosokat nélkülözve, helyenként jó játékkal sikerült három pontot szerezni.

Csapatunk egy hét alatt három győzelmet elérve immár az élen áll, jó volt ezen az estén egerszegi szurkolónak lenni.

Hajrá ZTE!