Csapatunk új vezetőedzője a célokról, elvárásairól és első benyomásairól is nyilatkozott.

Csapatunk irányítását a mai napon Márton Gábor vette át, aki segítőjével, Takács Lajossal együtt a nyárig írt alá szerződést. Az új stáb (amelynek tagja maradt Vlaszák Géza kapusedző és Victor Moore erőnléti edző) ma délután már edzést is tartott a csapatnak.

Új vezetőedzőnk nem ismeretlen fába vágta a fejszéjét: a Pécset anno kiesőhelyen vette át, majd saját nevelésű fiatalokra épülő, közönségszórakoztató játékot produkáló csapatával a bajnokságot a hetedik helyen fejezte be. 43 NB I-es mérkőzésen ült a kispadon, csak mivel még nem volt meg a vezetőedzői kinevezéshez szükséges pro licence, hivatalosan Lőrincz Emil, a gyakorlatban Márton Gábor irányított (mint jelenleg Kaposváron történik a Waltner Róbert-Disztl László párossal). 2016-ban azonban megszerezte a pro licencet, így már nem volt akadálya, hogy leüljön kispadunkra.

- Az emlékezetes pécsi időszakban legyőztük idegenben a Ferencvárost, megvertük a regnáló bajnok Győrt, valamint három pontot szereztünk a Videoton ellen is - mondta honlapunknak Márton Gábor. - Az Újpest ellen akkor döntetlenig jutottunk, bízom benne, hogy most szombaton azonban az ő skalpjukat is begyűjtjük, és az említett csapatok ellen ismét elkapunk egy jó sorozatot (jövő szombaton a Fehérvárral, március 7-én az FTC-vel mérkőzünk – a szerk.).

Sok idő nem áll rendelkezésre, ugyanis szerdán Lipóton Magyar Kupa-nyolcaddöntőt játszunk, majd szombaton hazai bajnokin fogadjuk az Újpestet.

- Nincs sok időnk, de próbáljuk minél gyorsabban felmérni a csapatot. Van néhány játékos, akikre adott esetben más poszton számítanék, velük már egyeztettem is, illetve természetesen konzultálunk az eddig is a klubnál dolgozó stábtagokkal is, hogy minél több információ birtokában legyünk. Kiskorom óta a foci tölti ki a mindennapjaimat, így próbálok mindig képben lenni és követni a magyar bajnokságokat, kiemelten az NB I-et, illetve különös figyelemmel követem azoknak a játékosoknak a pályafutását, akikkel korábban dolgoztam együtt. Zalaegerszegen is vannak így néhányan, már csak ezért is láttam a ZTE több mérkőzését is a közelmúltban.

Felvetettük, hogy a szerdai kupamérkőzés mennyiben lesz felkészülés a szombati bajnokira.

- Habitusomból adódik, hogy mindig nyerni akarok, így persze szerdán és szombaton is. Nincs prioritás, hogy az egyik kupameccs, a másik bajnoki, mindig a három pontért lépünk pályára. A Lipót alacsonyabb osztályban szerepel, de nem véletlenül jutott el idáig, ettől függetlenül jó eredményt kell elérnünk a jövő heti visszavágó előtt. A bajnokságban még 39 pontot lehet szerezni, hiszek benne, hogy egy győztes mérkőzés átfordíthatja a negatív szériát, és egy jó sorozattal meg tudjuk kezdeni a felzárkózást. Ezért fontos, hogy az első győzelem minél előbb jöjjön, azért dolgozunk, hogy már az Újpest ellen sikerüljön. Nagyon fontos lenne ez a pozitív töltet, ami magabiztosságot is adna a fiúknak.

A cél egyértelmű: kiharcolni az élvonalban maradást.

- Az elsődleges most egyértelműen az eredményesség. Mindig a támadófocit preferáltam, de látni kell, hogy bár sok gólt lőtt a ZTE, sokat is kapott, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Az elmúlt fordulókban a rögzített helyzeteket nem sikerült kivédekezni, ezt megpróbáljuk nagyon gyorsan orvosolni.

Márton Gábor első benyomásairól is beszélt honlapunknak.

- Motivált játékosokkal találkoztam, kértem tőlük, hogy merjenek focizni, mutassák meg, milyen képességekkel rendelkeznek, viszont a fegyelmezetlenséget és az elvi hibákat nem tűröm el. Korábban játékosként léptem pályára teltházas meccsen Zalaegerszegen, szeretném ezt edzőként is átélni. Nagy szükségünk van a szurkolói támogatásra már szombaton, az Újpest ellen is, kérem a drukkereket, hogy álljanak mellénk, hiszen a célunk közös - zárta első interjúját új vezetőedzőnk.

(fotó: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto)