Csapatunk Ikoba és Lesjak góljaival győzte le a Kaposvárt.

Csapatunk 2019 utolsó hazai mérkőzésén a Kaposvár együttesét fogadta 1222 néző előtt a ZTE Arénában. A múlt hétvégihez képest csak egy változás volt a kezdőcsapatban, bekerült a sérüléséből visszatérő Zoran Lesjak. A kezdés előtt Bedi Bencét köszöntöttük, aki ma játszotta 150. bajnoki meccsét ZTE-mezben.

Jól kezdtük a mérkőzést, már az első percben Ikoba kapott pazar indítást, mellel maga elé tette a labdát és zavartalanul lőtte el a kapus mellett a kapu jobb oldalába (1-0)!

Nem sokkal később Bolla indult meg a jobb oldalon, de a középre tett labdáját Ikoba elől menteni tudták a védők. A 27. percben Stieber indult meg és lőtt 20 méterről ballal, de a lövése nem sokkal a kapu fölé ment. Ezután Ikoba indult meg a saját térfelünkről és fejezte be az akciót lövéssel, de a kísérlet nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 38. percben megszereztük a második gólunkat: egy jobb oldali szögletet Stieber kanyarított be és a hosszún érkező Lesjak közelről a léc alá lőtt (2-0)!

A második játékrész elején főként mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést. A 66. percben Radó indítása után Bobál Gergely lőtt a tizenhatoson belülről, de a kísérlet a jobb kapufa mellett zúgott el. Pár perccel ez után előbb Bobál Dávid veszélyeztetett fejjel Mitrovic beadásából, majd Ikoba hozta magát helyzetbe, de a lövés nem sokkal a kapu fölé ment. A 85. percben a frissen beállt Grumic kapott kiváló labdát Ikobától, de a lövésébe az utolsó pillanatban bele tudtak lépni.

A hajrában érkezett a pályára a 200. bajnokiját játszó Babati Benjamin is, és csapatunk magabiztos teljesítményének köszönhetően a kaposváriaknak esélyük sem nyílt a szépítésre.

Együttesünk így győzelemmel köszönt el a közönségtől a naptári évre, utolsó idei meccsünkre jövő vasárnap, a Puskás Akadémia otthonában kerül sor. Köszönjük egész éves buzdításukat, gratulálunk a fiúknak a mai sikerhez, hajrá, ZTE!

ZTE FC - Kaposvári Rákóczi FC 2:0 (2:0)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis, Mitrovic (Kiss M., 89.) –Stieber (Babati, 85.) Bobál G., Radó (Grumic 84.) - Ikoba
Kaposvári Rákóczi: Pogacsics - Nagy J., Nagy T (Hegedűs 46.), Fodor, Hadaró - Jakimiv, Szakály - Nagy R. (Zsiga, 74.), Beliczky, Csiki (Balázs Zs. 56.) - Ádám M.
Gólszerzők: Ikoba (1.), Lesjak (38.)
Sárga lap: Mitrovic (71.) ill. Nagy T. (44.), Nagy J. (44.), Beliczky (91.)
Piros lap: -