Radó lőtte első visszatérés utáni hazai gólunkat az NB I-ben, Stieber remekül mutatkozott be ZTE-mezben.

Csapatunk az elmúlt héten gólt szerző Ikobával a kezdőcsapatban, és már Stieber Zoltánnal a cseresorban lépett pályára az egy hete a Ferencvárosnak négy gólt lövő Puskás Akadémia ellen.

Az első játékrész derekán a vendégek részéről Henty kaput elkerülő lövése okozott veszélyt, nálunk pedig Tamás bal oldali beadása után Bedi fejesét ütötte ki Hegedüs. Nem sokkal később gólt is szereztünk, ám Barczi beadása után hiába lőtt a hálóba Radó, a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

A 36. percben Sós passza után Vanacek lövése utat talált a kapunk jobb oldalába, de gyorsan volt válaszunk: előbb Radó jobb felsőbe tartó lövését ütötte ki bravúrral Hegedüs, majd Radó buktatásáért kaptunk büntetőt, a sértett pedig a jobb alsóba lőtt. A félidő lefújása előtt még egy kézgyanús szituáció is volt a PAFC tizenhatosán belül, de ekkor elmaradt a sípszó.

A második félidőben, az 52. percben érkezett a pályára az Ikobát váltó Stieber Zoltán, akinek ez volt az első meccse kék-fehér mezben. A 26-szoros válogatott középpályás rögtön remek cselekkel és passzokkal vétette észre magát, amivel mezőnyfölénybe kerültünk és egyre többet értünk oda a vendégek kapujának előterébe. Sőt gólt is szereztünk, de Radó újabb találatát - ez már a második ilyen volt a meccsen - les miatt nem adták meg.

A 68. percben Bolla tört be a tizenhatoson belülre és lőtt a jobb oldalról, kevéssel fölé, majd a 74.-ben Radó lövése suhant el a felső léc felett. A hajrában is megvoltak a lehetőségeink, de újabb gól már nem született, így döntetlenre végződött a 7 év utáni újabb NB I-es meccsünk hazai pályán.

A mérkőzésre közel 5000 szurkoló látogatott ki, remek volt a hangulat a ZTE Arénában, a csapat pedig a pályán tett meg mindent a minél jobb eredményért, és Stieber Zoltán remek bemutatkozásának is örülhettünk. Legközelebb tétmeccsen két hét múlva, Diósgyőrben lépünk pályára.

ZTE FC – Puskás Akadémia 1-1 (1-1)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Kocsis, Devecseri, Tamás – Mitrovic (Hudák, 93.), Lesjak - Bedi, Radó (Bobál, 81.), Barczi – Ikoba (Stieber, 52.)
Puskás Akadémia: Hegedűs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Nagy Zs. - Knezevic, Urblik, Van Nieff, Sós (Kiss T., 85.)– Henty (Gyurcsó, 55.), Vanecek (Mebrahtu, 71.)
Gólszerzők: Radó (43.) ill. Vanacek (36.)
Sárga lap: Lesjak (45+1.) ill. Knezevic (31.), Szolnoki (74.)
Piros lap: -