A listavezető érkezik Zalaegerszegre a bajnokság folytatásában

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Ferencvárosi Torna Club érkezik hozzánk. A két egyesület közötti barátság régre nyúlik vissza, aminek kezdetéről egy külön cikkben is megemlékeztünk.

A zöld-fehérek már zsinórban a hatodik bajnoki aranyérmükre készülnek és megállíthatatlannak tűnnek, hiszen csupán egy Puskás elleni döntetlen ejt szépséghibát az eddigi, egyébként makulátlan tavaszi eredményeiken.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az FTC azonban olyan csapathoz látogat a hétvégén, amely még szintén veretlen a bajnokság második felében és mindent meg fog tenni azért, hogy ez így is maradjon.

A két klub épp ezzel a párosítással zárta a liga őszi szezonját december 17-én, akkor 3-0 arányban győztek a zöld-fehérek a Groupama Arénában. Bár a favorit most sem a ZTE, nagyon jó formában várhatjuk az éllovast.

A legutóbbi két bravúros győzelemmel felléptünk a tabella 8. helyére, megelőzve az Újpestet, valamint a Kecskemétet is. Nem utolsó sorban, javítottuk a gólkülönbségünket, ami a szezon végén egy ilyen szoros mezőnyben akár egy jobb helyezést is érhet majd.

Stefanos Evangelou három mérkőzést is végig játszott a felépülését követően és hamarosan egy vele készült hosszabb interjú is napvilágot lát majd. A görög védő szerint kulcsfontosságú lesz a koncentráltság a listavezető ellen.

„A végső sípszóig teljes fókuszt igényel majd a meccs. Töretlen koncentrációval kell játszanunk, ahogy tettük azt az elmúlt két mérkőzésen is. Tudjuk mennyire jó csapat az FTC, de ha mindenki száz százalékot belead, akkor sikerülhet a pontszerzés. Láthattuk a múltban, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni az erősebb ellenfeleknek is.”

A címvédő a Diósgyőri VTK ellen hangolt a következő fordulóra. 2-1 arányban győzték le a miskolciakat, miután sikerült felülkerekedni az őket üldöző „Magyar Csapaton” a Pakson is. Jelenleg 61 pontnál járnak Varga Barnabásék és egyre inkább eldőlni látszik az idény sorsa.

A mérkőzés előtt két FTC kötődésű játékost is megkérdeztünk. Gruber Zsombor a március 17-én vívott Debrecen elleni összecsapás keretein belül bokasérülést szenvedett és jelenleg is a felépülésen dolgozik.

„Még a rehabilitációt végzem és egyre jobb állapotúnak érzem a lábam. Szeretném segíteni a Zalaegerszeget és bízom benne, hogy még pályára tudok lépni az idei szezonban. A Ferencváros ellen nehéz dolga lesz a csapatnak, de jó formában várjuk őket és remélhetőleg egy nagyon jó meccset láthatnak majd a szurkolók.”

Vogyicska Balázs a legutóbbi két fordulóban, rendre a keret tagja volt. A DVTK elleni 5-1-es győzelem során szűk húsz percet kapott Márton Gábortól, amit a fiatal tehetség gólpasszal hálált meg.

„Fantasztikus érzés volt számomra, hogy hazai pályán is bemutatkozhattam a Zetében és gólpasszal járultam hozzá a DVTK elleni sikerhez. Úgy gondolom a csapat erejét megmutatta ez a két nagyobb győzelem a Debrecen elleni vereség után. Nagy önbizalmat adhat a csapatnak az elmúlt két forduló.”

„Fontos szereplő eddigi pályafutásomban a Fradi, hisz több évet töltöttem el a klubnál és a felnőtt labdarúgással is ott ismerkedtem meg. Vasárnap jó színvonalú mérkőzésre számítok és nagy küzdelemre. Bízom benne, hogy sikerül itthon tartani a három pontot.”

A két csapat adja a bajnoki góllövőlista dobogóján elhelyezkedő játékosokat, így szinte biztosra vehetjük, hogy nem fogunk unatkozni. A jó hangulat szintén garantált, hiszen rohamos ütemben fogynak a jegyek a találkozóra. Érdemes a ticket.ztefc.hu oldalon, minél hamarabb beszerezni a belépőket.

Legutóbb, közel egy éve, 2023 márciusában sikerült pontot szereznünk a Fradi ellen, méghozzá rögtön hármat is. Akkor Meshack, az első félidő hosszabbításában szerzett gólja győztes találatnak bizonyult. Akár hasonló forgatókönyvért is szurkolhatunk vasárnap délután, a 16:30 órakor kezdődő rangadón. MINDENT BELE, ZETE!