A ZTE és a Ferencváros szimpatizánsai mindig is jó kapcsolatot ápoltak egymással, azonban a két klub szurkolótábora között kialakult baráti viszony egy történelmi eseményhez vezethető vissza.

 

1990 őszén történt ugyanis, hogy a ZTE Arénában játszottak a zöld-fehérek a Royal Antwerp ellen az UEFA kupa első fordulójában. Erre azért volt szükség, mivel az UEFA egy szurkolói rendbontás miatt olyan büntetést adott a Ferencvárosnak, miszerint a következő mérkőzésüket az otthonuktól legalább 200 km-re kellett megrendezniük. A körülményeket mérlegelve a csapat vezetői ekkor úgy döntöttek, Zalaegerszegen lesznek otthon és itt fogadják a belga együttest. A mérkőzés rendes játékideje 0:0-ra végződött, ám a hosszabbítás 30 perce fradista módon kovácsolt össze játékost, vezetőt és szurkolót. A 3:1-es győzelem után kezdődött az ünneplés, amiben a zalai nézők is részt vettek. Ez a mérkőzés volt az, ami miatt rengetegen beleszerettek a Fradi játékába, és ez a szimpátia a mai napig érzékelhető nem csak Zalaegerszegen, hanem az egész megyében. Mi több, nem ritka az, hogy a ZTE Arénában a Ferencvárost, A Groupama Arénában pedig a ZTE csapatát éltetik a hazai szurkolók a barátság jeleként, párperces rigmusok formájában.

 

Viszont a szurkolókon kívül a klub vezetői is jó viszonyt ápolnak egymással. Remek példa erre a két csapat közötti játékosmozgás az utóbbi évekből elég, ha csak Bőle Lukácsra, Szánthó Regőre, vagy éppen Gruber Zsomborra gondolunk.

A ZTE-Fradi mérkőzéseket mindig a kitűnő hangulat jellemzi, bízzunk benne, hogy ez most hétvégén sem lesz másképp.

 

A szurkolói futball-kultuszban nem csak a rivalizálás, vagy éppen két klub barátsága és ezek kimutatása meghatározó, hanem a drukkerek megjelenésükkel is kifejezik hovatartozásukat. Bizonyos mérkőzéseken, nagyobb rangadókon és fontos mérkőzéseken rendre kaphatók azok a sálak, melyen a mérkőzés mindkét résztvevő csapatának színei megtalálhatóak. A ZTE és a Ferencváros találkozói speciálisak, a múltbéli kapcsolódás miatt – természetesen mi is készülünk nektek efféle sállal, melyeket beszerezhettek online, a ZTE Megastore felületén, a Zete Shop & Múzeum-ban, a meccsnapon pedig a büféinkben!

 

Szurkoljatok ti is a Zete-Fradi sálbán a hétvégén!