Hétvégén a VASAS FC otthonában folytatjuk az NB I-es küzdelmet!

A válogatott szünetet követően ismét OTP Bank Liga mérkőzés következik. 

Négy labdarúgónk, három különálló válogatott csapattal töltötte a szünetet: Németh Dániel és Kovács Barnabás az U21-es korosztályos együttessel készült, míg Gergely Botond szülőhazájába, Romináiába utazott, hogy az U20-as válogatott csapatban méretesse meg magát. Középhátvédünk, Mocsi Attila, pedig nemzetünk felnőtt válogatottjával tölthette az elmúlt hetet. A ZTE-játékosok válogatottakban nyújtott szerepléséről ITT olvashattok.

Most, hogy ismét teljes a csapat, folyatódik a pontokért vívott küzdelem, ezúttal a Kondás Elemér vezette Vasashoz látogatunk. Az NB II-es bajnokcsapat a nyári átigazolási időszakban próbálta erősíteni a keretét. A csapathoz érkezett Baráth Botond, Deutsch László, Dombó Dávid, Géresi Krisztián, Hidi Patrik, Holender Filip, Hosszú Zétény, Novothny Soma, Ódor Máté, illetve a kölcsön után, tőlünk végleg távozó Zimonyi Dávid.
Kölcsönjátékosként Iyinbor Patrick került még a Vasas keretébe, Birtalan Botond, Farkas Gábor, Józsa Marcell, Kleisz Márk pedig visszatértek Angyalföldre. 
A távozók névsora sem sikerült rövidebbre, Kiss-Szemán Péter, Kovács Milán, Murka Benedek, Pekár László, Puska Péter, Rétyi Róbert, Terbe Botond, Tóth Bence, Szilágyi Zoltán, Szatmári Lóránd, Vernes Richárd, és Viczián Ádám is távozott a klubtól. Kölcsönbe pedig Balajti Ádám, Molnár Zsombor, Bánfalvi Dániel és Bobál Gergely távozott. 

Az immáron NB I-ben szereplő Vasas jelenleg a tabella utolsó helyét foglalja el, öt ponttal. Az eddigi fordulók során öt alkalommal játszottak döntetlent és három alkalommal szenvedtek vereséget, legutóbb az Újpest otthonában. A MOL Magyar Kupában azonban velünk együtt ők is örülhettek: 1-2-es győzelmet arattak a Balassagyarmati Városi SE ellen. 

Legutóbbi bajnoki mérkőzésünk alkalmában vereséget szenvedtük a Puskás Akadémia ellen, azonban a MOL Magyar Kupában mi is folytatjuk a küzdelmet. Az OTP Bank Ligát tekintve jelenleg hét lejátsszott mérkőzés és tíz pont a mérlegünk. Vezetőedzőnk, Ricardo Moniz így nyilatkozotott honlapunknak a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban:

Hosszú idő után kaptak újra szabad hétvégét a játékosok, fontos volt, hogy mentálisan is feltöltődjenek, mivel sűrű időszak vár ránk. Mostanra mindenki utolérte magát, nincsenek sérültjeink és minden pozícióba két játékosunk van. Remek csapatunk van, keményen dolgoztak a srácok a napokban. Nagyon fontos lesz, hogy végig magasan presszingeljünk a Vasas elleni mérkőzésen és ki kell használnunk a helyzeteinket. Ha visszaállunk, akkor sebezhetők vagyunk, ezt láthattuk az előző találkozókon is. Jó támadóik vannak, nem engedhetünk teret nekik és piros lapot sem szabad kapnunk, mivel több pontot és pozíciót is buktunk már emiatt. 

Hajrá, Zete!

Jegyinformációk: 

A jegyeket elővételben EZEN a linken tudjátok megvásárolni. A jegyen online 1.500Ft-be, míg a helyszínen 2.000 Ft-ba kerülnek, míg 14 éves korig a belépes ingyenes, de a 0Ft-os jegyet nekik is ki kell váltani.

H az elővételes jegyek elfogytak, akkor a helyszínen a vendégpénztár nem nyit ki..