Kovács, Németh és Gergely is szerephez jutott

Szeptember utolsó két hetében négy játékosunk is meghívót kapott a nemzeti csapatokba. Nézzük, hogy szerepeltek a ZTE-játékosok.

 

Mocsi Attila

22 éves középhátvédünk első alkalommal kapott meghívót a felnőtt férfi labdarúgó-válogatottba. Marco Rossi együttese Németországban 1-0-ra nyert, hazai pályán azonban 2-0-s vereséget szenvedett Olaszországtól, ám így is a bravúrosnak számító második helyen ért célba a Nemzetek Ligája A divíziójának, harmadik csoportjában. Játékosunk nem lépett pályára a mérkőzéseken.

 

Kovács Barnabás

19 éves középpályásunk az U21-es magyar válogatottba kapott meghívót. A korosztályos együttes két felkészülési mérkőzést játszott, előbb Bulgária, majd Litvánia ellen. Gera Zoltán csapata mindkét találkozón 1-0-s sikert aratott. Barni a második mérkőzésen lépett pályára, ekkor kezdőként játszott hatvan percet.

 

Németh Dániel

Kovács Barnabáshoz hasonlóan, Németh Dániel is első alkalommal kapott meghívót az U21-es válogatottba. A 19. születésnapját jövő héten ünneplő támadónk mindkét felkészülési mérkőzésen csereként lépett pályára.

 

Gergely Botond

Boti a román U20-as válogatott tagjaként játszott két mérkőzést az elmúlt héten. Szeptember 22-én a csehek ellen, míg négy nappal később a német korosztályos válogatottal játszott a román csapat. Szomszédjaink mindkét találkozót elvesztették, a 19 éves középhátvéd az első mérkőzésen csereként szállt be, míg a második találkozót végig játszotta.

 

Fotó:mlsz.hu