Az ősszel legyőzött MTE ellen már a feljutás matematikai bebiztosítása is elképzelhető.

Mondhatjuk, hogy a vasárnap 17 órakor kezdődő mosonmagyaróvári bajnoki az első játszmalabdát jelenti csapatunk számára: amennyiben a mieink nyernek, míg a Kaposvár és a Vasas maximum egy pontot szerez a Budafok, illetve a Gyirmót ellen, már matematikailag is biztossá válhat feljutásunk. Most tehát még nincs teljesen saját kezünkben a sorsunk, de ha a feljutásunkat illetően kedvezőtlenül alakulnának a vasárnapi eredmények, a Budaörs elleni hazai meccsen már csakis a saját mérkőzésünkre kellene koncentrálnunk jövő hétvégén.

S egyelőre - teniszes hasonlattal élve - miért csak játszmalabdáról, és nem mérkőzéslabdáról beszélünk? Klubunk kimondott célja, hogy bajnokként, aranyéremmel a nyakunkban jussunk fel az élvonalba, ennek bebiztosítása jelentené az igazi révbe érést. Reményeink szerint erre sem kell már sokat várni, és hátralevő hazai meccseink valamelyikén szurkolóinkkal közösen ünnepelhetjük majd a bajnoki címet.

Ennek eléréséhez azonban egy újabb, könnyűnek nem nevezhető akadályt kell sikerrel venni holnap: a kiesés ellen küzdő, utolsó előtti Mosonmagyaróvár lesz az ellenfelünk. Az ősszel Hudák és Novák góljaival 2-1-re legyőzött MTE előző négy bajnokiján nyeretlen maradt, előtte azonban a Gyirmótot győzte le, benne van tehát a meglepetés a csapatban. Bár lemaradásuk öt pont a már bennmaradó helyen álló, 17. Balmazújvárossal szemben, még megvan az esélyük arra, hogy megkapaszkodjanak a másodosztályban, és ellenünk is ezért küzdenek majd.

– Vasárnapi ellenfelünk a bentmaradásért küzd és hazai pályán pontot, vagy inkább pontokat akar ő is szerezni – összegzte várakozásait a Zalai Hírlapnak Dobos Barna vezetőedző. – Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a Mosonmagyaróvár a Gyirmótot is legyőzte. Kiesőzónában lévő csapat vendégei leszünk, éppen ezért nehéz ellenfélre számítok. Felkészülünk a házigazda játékából, alkalmazkodunk mindenhez a siker érdekében, hiszen ez a célunk.

Csapatunkban Devecseri Szilárd újra a pályán lehet és egyre közeledik Babati Benjamin visszatérése is. Bízunk benne, hogy vasárnap este újabb három pontról, és akár már az NB I-es tagság bebiztosításáról is beszámolhatunk szurkolóinknak. Hajrá, ZTE!